Euroleague: «Έπαιξε με τη φωτιά» αλλά στο τέλος χαμογέλασε ο Παναθηναϊκός – Νίκησε την Εφές με 83-76

Το «καυτό» πρώτο ημίχρονο, όταν ξέφυγε ακόμα και με 22 πόντους (38-16 στο 14΄) και η ψυχραιμία στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στο θρίαμβο, στην 20ή αγωνιστική της Euroleague.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 83-76 της Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 12-8, με το οποίο επέστρεψαν στην τέταρτη θέση της κατάταξης, πριν υποδεχθούν την Πέμπτη (11/1) τη Μονακό. Στον αντίποδα,

η τουρκική ομάδα υπέστη την έβδομη διαδοχική ήττα της, βλέποντας το ρεκόρ της να υποχωρεί σε 7-13.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Μάριους Γκριγκόνις, που αποτέλεσε τον βασικό λόγο της μεγάλης διαφοράς που πήρε ο Παναθηναϊκός AKTOR. Ο Λιθουανός πέτυχε 24 πόντους με 7/9 τρίποντα, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο «μαέστρος» Κώστας Σλούκας με 9 πόντους και 9 ασίστ, γράφοντας παράλληλα ιστορία. Από 14 πόντους πέτυχαν οι Κέντρικ Ναν και Ντίνος Μήτογλου, ενώ 10 σκόραρε ο Ματίας Λεσόρ. Πολύτιμες βοήθειες έδωσε στο διάστημα που αγωνίστηκε ο Κώστας Αντετοκούνμπο.

Από πλευράς της Εφές, που πάλεψε γι’ ακόμη ένα ματς αλλά υπέστη 7η σερί ήττα και έπεσε στο 7-13, ξεχώρισε ο Ροντρίγκ Μπομπουά με 16 πόντους, ενώ 13 πέτυχε ο Τιμπόρ Πλάις και 12 ο Ελάιτζα Μπράιαντ. Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε ο Σέιν Λάρκιν, που έμεινε στους 9 πόντους με 3/9 εντός πεδιάς.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακός: Έκτακτη συνέντευξη Τύπου από τον Αλέξη Κούγια την Τετάρτη

Μενέντεζ στη Γερουσία: «Πολιτικά τα κίνητρα της δίωξής μου» – Πώς συνδέει την πώληση F-16 στην Τουρκία με τις κατηγορίες

Τσιτσιπάς για Αντετοκούνμπο: «Είναι ο λόγος που πιέζω τον εαυτό μου να γίνω καλύτερος»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Euroleague, Έπαιξε, Παναθηναϊκός – Νίκησε, Εφές, 83-76,Euroleague, epaixe, panathinaikos – nikise, efes, 83-76