Euroleague: Κατέθεσε ένσταση ο Παναθηναϊκός για την κατοχή μετά το μπλοκ του Λεσόρ και την ήττα από την Μακάμπι

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με τη σύμφωνη γνώμη του Εργκίν Αταμάν, κατέθεσε ένσταση για τη φάση που ουσιαστικά έκρινε το Game 3 με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και της χάρισε το 2-1 στη σειρά των πλέι οφ της Euroleague.

Με το σκορ ισόπαλο 83-83 και τον Λορέντζο Μπράουν να αστοχεί στο λέι απ για το προβάδισμα, μετά από μπλοκ

του Ματίας Λεσόρ, οι διαιτητές, αφού αρχικά το είχαν μετρήσει θεωρώντας ότι η μπάλα είχε βρει στο ταμπλό πριν την επέμβαση του Γάλλου σέντερ, στη συνέχεια -με τη βοήθεια του instant replay- δεν μέτρησαν το καλάθι και έδωσαν τζάμπολ, κάτι που έγινε λανθασμένα σύμφωνα με τους «πράσινους», οι οποίοι εκτιμούν ότι εφόσον δεν υπήρχε κατοχή της μπάλας, αυτή έπρεπε να δοθεί στον Παναθηναϊκό.

Στη συνέχεια και με τους Ισραηλινούς να κερδίζουν το τζάμπολ, η μπάλα πέρασε στον Μπράουν, ο οποίος κέρδισε φάουλ από τον Γκραντ και έγραψε από τη γραμμή των ελευθέρων βολών το τελικό 85-83.

Ο άμεσος συνεργάτης του Εργκίν Αταμάν, Χρήστος Σερέλης, εξήγησε: «είναι μια φάση που κακώς σφυρίχτηκε αρχικά ότι μετράει το καλάθι. Όλα ξεκινούν από εκεί. Εμείς ισχυριζόμαστε ότι στη φάση που σφύριξαν οι διαιτητές, έπρεπε να δοθεί η μπάλα σ` εμάς. Κι αν δεν δοθεί σ` εμάς, θα έπρεπε να έχει 3.8” για να επιτεθεί κι όχι τα 14” που είχε. Θα δούμε τι ελπίδες υπάρχουν γι αυτό. Όπως αποδείχθηκε κιόλας, ήταν ένα λανθασμένο σφύριγμα».

Στην ένσταση προστίθεται και η φάση στην οποία ο Νίμπο στα 55΄΄ για τη λήξη και με το σκορ στο 83-82 πατάει ξεκάθαρα τη γραμμή.

Η παραλίγο μεγάλη ανατροπή

Όσον αφορά στο ματς, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φέρει στο σουτ ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο έχοντας βρεθεί στο -18 αλλά το σουτ της νίκης από τον Κέντρικ Ναν δεν βρήκε στόχο. Έτσι η Μακάμπι νίκησε με 85-83 και εφόσον δεν γίνει δεκτή η ένσταση του Παναθηναϊκού, απέκτησε ισχυρό προβάδισμα για πρόκριση στο Final Four.

Η αργοπορημένη αφύπνιση του Παναθηναϊκού, δεν του επέτρεψε την ολική επαναφορά (57-39 στο 24΄) και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο (1-2 στη σειρά), όσον αφορά την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Βερολίνου.

Πλέον το Game 4 (2/5) και πάλι στην ουδέτερη Aleksandar Nikolic Hall αποκτά χαρακτήρα «τελικού» για τον Παναθηναϊκό – η πρόκριση είναι στις 3 νίκες.

Πέρα από την υπόθεση της ένστασης, ο Παναθηναϊκός παίζει το τελευταίο του χαρτί, επιδιώκοντας τη νίκη που θα φέρει ξανά τη σειρά στο ΟΑΚΑ για το πέμπτο και καθοριστικό παιχνίδι την επόμενη εβδομάδα.

Κορυφαίος των Πρασίνων ήταν ο Κέντρικ Ναν, που προσπάθησε με 25 πόντους να δώσει τη νίκη στην ομάδα, αλλά αστόχησε στο τελευταίο σουτ. Πολύ καλός και ο Παπαπέτρου, αλλά ο άποντος Σλούκας φαίνεται ότι ήταν κρίσιμος παράγοντας για την τελική έκβαση του αγώνα, όπως και οι πολλές χαμένες βολές των παικτών του Παναθηναϊκού, ιδίως του Λεσόρ.

Τα δεκάλεπτα: 23-11, 46-37, 67-56, 85-83

Διαβάστε επίσης:

Champions League: Live o πρώτος ημιτελικός Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης 2 -1 (B΄ ημίχρονο)

Euroleague: Ήττα για τον Παναθηναϊκό, έχασε από τη Μακάμπι με 85-83 και βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο

Τελειώνει ο Τερίμ από τον Παναθηναϊκό – Σενάριο ακόμα και με υπηρεσιακό προπονητή στον τελικό Κυπέλλου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Euroleague-Παναθηναϊκός- Μακάμπι, Κατέθεσαν, Λεσόρ,Euroleague-panathinaikos- makabi, katethesan, lesor