Eurovision – EBU: «Αυτοί που παραπονιούνται, δεν σεβάστηκαν τους κανόνες»

Στην αντεπίθεση πέρασε η EBU για τα (πολλά) παράπονα των αποστολών για την φετινή Eurovision.

Η κατάσταση στο Μάλμε ξέφυγε εντελώς από τον έλεγχό τους, με μια διοργάνωση η οποία πολιτικοποιήθηκε απόλυτα και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από αρκετές αποστολές.

Το κράξιμο που δέχτηκε η EBU για το ότι δεν επέτρεπε σε αποστολές να εκφραστούν ελεύθερα, σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, ωστόσο οι διοργανωτές λένε ότι «κάποιες

αποστολές δεν σεβάστηκαν το πνεύμα των κανονισμών».

Η ιταλίδα Αντζελίνα Μάνγκο και η Μπάμπι Θαγκ από την Ιρλανδία, εκτόξευσαν ύβρεις και έντονα παράπονα για την EBU, η οποία για πρώτη φορά απέκλεισε αποστολή (Ολλανδία) για απρεπή συμπεριφορά, την οποία ωστόσο διέψευσε η χώρα.

Η EBU στην ανακοίνωσή της, ανέφερε:

«Μιλήσαμε με μια σειρά από αποστολής το βράδυ, για διάφορα ζητήματα που έπεσαν στην αντίληψή μας. Τα όργανα της EBU μαζί με τους επικεφαλής της διοργάνωσης, συζητήσαμε τα όσα γίνονταν γύρω από τον διαγωνισμό ώστε να προχωρήσουμε σε μία πιο ευχάριστη κατάσταση, διασφαλίζοντας πως οι κανόνες και οι αξίες του διαγωνισμού, θα γίνονται σεβαστοί από όλους. Οι ατομικές συμπεριφορές ορισμένων είναι κάτι που θα συζητήσουμε σε άλλη ημερομηνία».

Για τις «ατομικές» αναφορές, σύμφωνα με το BBC, αναφέρονται σε 6-7 περιπτώσεις, όπως η Bambie Thug, για τα φιλοπαλαιστινιακά της σχόλια αλλά και την επίθεση που έκανε στην τηλεόραση του Ισραήλ που την σχολίασε αρνητικά, στον Ολλανδό για το επεισόδιο το οποίο έφερε τον αποκλεισμό του, τις δηλώσεις της Ιταλίδας, του Ισραήλ που τραβούσε πλάνα άλλων αποστολών χωρίς άδεια (μεταξύ αυτών και την Μαρίνα Σάττι που τους κατήγγειλε), αλλά και της Ελλάδας, για το περίφημο… χασμουρητό της Σάττι στην συνέντευξη Τύπου του ημιτελικού.

Διαβάστε επίσης:

Θανάσης Ευθυμιάδης: «Πριν πάρω μια σημαντική απόφαση κάνω προσευχή και νηστεία» (Video)

Τέρενς Κουίκ: «Με την Έμυ Λιβανίου η ατμόσφαιρα ήταν συγκρουσιακή – Παραιτήθηκα κι έφυγα» (Video)

Ριάνα: Σπάνιες φωτογραφίες με τα δυο παιδιά της (Photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Eurovision – EBU, Αυτοί,Eurovision – EBU, aftoi