Greek Mafia: Υπό παρακολούθηση από τους εκτελεστές ο Ρουμπέτης – Η διαδρομή που ακολούθησαν σε φωτογραφίες

Τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης της Greek Mafia αποτυπώνουν τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι αρχές πρόλαβαν και συνέλαβαν την τελευταία στιγμή έναν από τους εκτελεστές της οργάνωσης πριν διαφύγει στο εξωτερικό.

Στα φωτογραφικά

ντοκουμέντα που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία αποτυπώνονται οι διαδρομές που ακολούθησε με το αυτοκίνητο του ο Βασίλης Ρουμπέτης από τις 10 έως τις 23 Απριλίου και τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της αστυνομίας, τον ακολουθούσαν με το δικό τους όχημα.

Στίγμα GPS από την Οδησσό

Παράλληλα, σε ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσαν οι εκτελεστές ανακαλύφθηκε στίγμα GPS από την Οδησσό. Η εν λόγω συσκευή βρέθηκε σε κλεμμένο ΙΧ στον Ασπρόπυργο, λίγο μετά τη δολοφονία του Ρουμπέτη. Η ανάλυση του στίγματος που εξέπεμπε έδειξε πως ο Ρουμπέτης βρισκόταν υπό την στενή παρακολούθηση των εκτελεστών του.

Τα στίγματα δύο κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούσαν οι δράστες δείχνουν ότι τον ακολουθούσαν εκτός από το σπίτι του και στις επιχειρήσεις του, ακόμη και στο γήπεδο, που είχε μεταβεί να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα.



Τα κινητά τηλέφωνα τα είχαν αγοράσει από την Οδησσό της Ουκρανίας, ενεργοποιήθηκαν στον ελλαδικό χώρο στις 3 Απριλίου του 2023 και απενεργοποιήθηκαν στις 23 του ίδιου μήνα.

Τα επιχειρησιακά κινητά της οργάνωσης με κάρτες SIM Ουκρανίας βρέθηκαν σε κλεμμένο αυτοκίνητο στις 17 Μαΐου του περασμένου έτους στον Ασπρόπυργο, μετά από τηλεφώνημα πολίτη στην Άμεση Δράση για ύποπτο όχημα. Το λευκό ΙΧ μάρκας Peugeot, διαπιστώθηκε χρησιμοποιήθηκε για την παρακολούθηση του Βασίλη Ρουμπέτη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ακόμη μία φωτογραφία με το επιχειρησιακό σπίτι που χρησιμοποιούσαν εκτελεστές της οργάνωσης στην περιοχή Αφαία στον Ασπρόπυργο.

Από την ανάλυση του οπτικού υλικού και στιγμάτων κινητών τηλεφώνων διαπιστώθηκε πως σε αυτό το σπίτι ξεκίνησε το αυτοκίνητο αλλά και η μοτοσικλέτα, ο εκτελεστικός βραχίονας της οργάνωσης. Έφτασε έξω από το σπίτι του Ρουμπέτη και τραυμάτισαν θανάσιμα τον ίδιο αλλά και τον γαμπρό του.



Τα αποτυπώματα που πρόδωσαν τους εκτελεστές του Σκαφτούρου και του Ρουμπέτη



Τα αποτυπώματα που βρέθηκαν σε χτυπήματα καθώς και η επισταμένη αστυνομική έρευνα οδήγησαν στην αποκάλυψη των μελών της οργάνωσης που φέρονται να βρίσκονται πίσω από τις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρου και Βασίλη Ρουμπέτη.

Όπως έγινε γνωστό, η αντίστροφη μέτρηση για την ταυτοποίηση των μελών της εγκληματικής ομάδας ξεκίνησε λίγο μετά την εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου καθώς οι αστυνομικοί εντόπισαν στην μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν αποτυπώματα τα οποία ανήκουν σε μέλος της οργάνωσης.

Αποτελέσματα έδωσε και η έρευνα που έγινε για τη δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη. Στο σημείο της εκτέλεσης εντοπίστηκαν 50 κάλυκες και 5 βολίδες.

Ένα μήνα αργότερα ανευρέθη στην περιοχή του Ασπροπύργου κλεμμένο όχημα, στην επιφάνεια του οποίου καθώς και σε αντικείμενα που περιείχε βρέθηκαν αποτυπώματα δύο μελών της οργάνωσης.

Παράλληλα, εντός του οχήματος βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, η ανάλυση των οποίων ανέδειξε την εμπλοκή ακόμη δύο μελών της οργάνωσης. Ειδικότερα σε ένα από τα κινητά βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζονταν ένα από τα μέλη της οργάνωσης μαζί με έτερο άτομο, η σχέση του οποίου διερευνάται.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τα μέλη της ομάδας, που ως επί των πλείστων προέρχονται από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, εκτός από τις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρο, Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, εμπλέκονται σε δύο εμπρησμούς που έγιναν αρχές του περασμένου Ιουνίου στις εγκαταστάσεις εταιρειών που είναι συμφερόντων της οικογένειας Σκαφτούρου, σε έναν εμπρησμό σε βιομηχανική αποθήκη στον Ασπρόπυργο αλλά και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Θ.Μ. στην Πιερία. Παράλληλα, κατηγορούνται και για προπαρασκευαστικές ενέργειες τέλεσης κακουργήματος στο Μαυροβούνιο.



Κυνικοί διάλογοι



Στο μεταξύ, αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι που έρχονται στη δημοσιότητα μεταξύ των μελών της Εγκληματικής Οργάνωσης που συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ. Υπερηφανεύονταν ότι σκοτώνουν και αντιμετώπιζαν με κυνισμό τα θύματά τους.

Σε διάλογο που κατέγραψαν οι αρχές ένας από τους συλληφθέντες συνομιλεί με έναν φίλο του και αναφέρονται σε δολοφονίες που έχει διαπράξει. Ο ίδιος υπερηφανεύεται πως κλέβει και σκοτώνει και όταν ο φίλος του ρωτάει τον 21χρονο πώς αισθάνεται εκείνος απαντάει, «πολύ καλά».



Ακολουθεί ο διάλογος:

21χρονος: Κλέβω, πυροβολάω, σκοτώνω, δύο φορές σκοτώνω.
Φίλος: Εσύ τα κάνεις όλα αυτά, ε;
21χρονος: Ναι εγώ,
Φίλος: Και;
21χρονος: Αυτά.
Φίλος: Πώς αισθάνεσαι;
21χρονος: Πολύ καλά.
Φίλος: Μπράβο, μπράβο.



Το παζλ των ερευνών

Η ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση σε Ασπρόπυργο και Θεσσαλονίκη οδηγησε στην σύλληψη δύο ομογενών 39 και 21 ετών από πρώην σοβιετικές χώρες για:

τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια και τις απόπειρες δολοφονίας της κόρης του και του συμπέθερού του τον Απρίλιο του 2022,για την διπλή δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη και του κουνιάδου του Διονύση Μουζακίτη, στον Κορυδαλλό τον περασμένο Ιούνιο,για την εμπρηστική επίθεση επίσης τον Ιούνιο στο πρατήριο καυσίμων του γιου του Σκαφτούρου στον Ασπρόπυργο, -για εμπρηστική επίθεση σε αποθήκη αντιπάλου τους την ίδια εποχή, που λειτουργούσε ως παράνομο εργοστάσιο παρασκευής τσιγάρωνγια την απόπειρα δολοφονίας ενός 47χρονου ομογενή, τον περασμένο Ιούλιο στην Πιερία.

Στο μεταξύ, τελευταία στιγμή, η αστυνομία πρόλαβε έναν 40χρονο Γεωργιανό εκτελεστή της οργάνωσης πριν διαφύγει στο εξωτερικό. Τον ακινητοποίησαν στα Γιάννενα στις 30 Νοεμβρίου, ενώ ταξίδευε οδικώς για την Ηγουμενίτσα, ώστε να φύγει με το πλοίο της γραμμής για την Ιταλία. Στην κατοχή του βρέθηκαν πλαστά έγγραφα των Αρχών της Αρμενίας.

Σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση από το 2016, επτά ετών, για κλοπές.

Προσήχθη στην Ασφάλεια Κατερίνης όπου του πήραν DNA, το οποίο μετά από λίγο καιρό ταυτοποιήθηκε με ορφανό γενετικό υλικό που είχε βρεθεί στο επιχειρησιακό αυτοκίνητο σε οργάνωση που παρακολουθούσαν τον Βασίλη Ρουμπέτη.

Ο 40χρονος οδηγήθηκε στις φυλακές Λάρισας για την καταδικαστική απόφαση και όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, συμμετείχε στη δολοφονία του Ρουμπέτη και του γαμπρού του, αλλά και στην απόπειρα δολοφονίας ενός 47χρονου ομογενή από το Ουζμπεκιστάν τον Ιούλιο του 2023, στο χωριό Σβορώνος της Πιερίας.

Διαβάστε επίσης:

Κύκλωμα μαστροπείας: Ελεύθεροι με όρους δύο κατηγορούμενοι μετά τις απολογίες τους – Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών

Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση σεισμού – Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες

Σεισμός στην Κύμη: Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι, αλλά «η περιοχή μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό»

Keywords
Τυχαία Θέματα