Hunger Games: Η εντυπωσιακή δημιουργία του οίκου Schiaparelli για την πρεμιέρα της ταινίας στο Βερολίνο (photos)

Στην πρεμιέρα της νέας prequel ταινίας «The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes» στο Βερολίνο, η Hunter Schafer εμφανίστηκε με δημιουργία του διάσημου και πρωτοποριακού οίκου Schiaparelli.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hunter

(@hunterschafer)

Το φόρεμα είναι ραμμένο και ζωγραφισμένο αποκλειστικά στο χέρι. Αποτελείται από δεκάδες ξεχωριστά κομμάτια ραμμένα και κολλημένα πάνω σε ελαστικό ύφασμα με τεχνική που ονομάζεται κροσέ μεσοφόρι. Το φόρεμα είχε σχεδιαστεί και δημιουργηθεί από τον διευθυντή δημιουργικού του οίκου Schiaparelli, τον Daniel Roseberry.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Hunger Games (@thehungergames)

Μοιάζει με έργο αφηρημένης τέχνης, με τις παχιές πινελιές σε κάθε ξεχωριστό κομμάτι του φορέματος να τραβούν την προσοχή καθώς θυμίζουν πίνακα εξπρεσιονιστικού στυλ που αναπαριστά γυμνή γυναικεία φιγούρα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική Vogue, ο Roseberry αποκάλυψε ότι πηγή έμπνευσης για το φόρεμα ήταν η τεχνική impasto του Lucian Freud που ήταν Βρετανός ζωγράφος και σχεδιαστής και έγινε γνωστός κυρίως για τα πορτρέτα του. Ο οίκος Schiaparelli αντλεί την έμπνευση για τα διαχρονικά του κομμάτια από την εικαστική τέχνη καθώς οι περισσότερες δημιουργίες του έχουν πολλά σουρεαλιστικά στοιχεία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Hunger Games (@thehungergames)

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο ο οίκος πειραματίζεται με εικαστικές δημιουργίες. Η ίδια η Elsa Schiaparelli ήταν βαθιά επηρεασμένη από τις σουρεαλιστικές και Dada καλλιτεχνικές σκηνές όσο διέμενε στη Νέα Υόρκη στις αρχές της δεκαετίας του 1920, μέσα στον κύκλο των Man Ray, Marcel Duchamp και Alfred Stieglitz. Όταν πρωτοάνοιξε το ατελιέ της το 1927, έγινε αμέσως γνωστή με τις trompe l’oeil εικόνες της αρχίζοντας με πλεκτές μπλούζες που μιμούνταν την εμφάνιση μπλουζών με lavallière ενώ συνεργάστηκε με τον Salvador Dalí που έδωσε το εμβληματικό σε σχήμα υποδήματος Hat και τη Lobster Skirt.

Ο οίκος μέχρι σήμερα ετοιμάζει πάντοτε σε κάθε επίδειξη μόδας κάτι πρωτότυπο, provocative, εντυπωσιακό και πολλές φορές controversial ενώ το συγκεκριμένο φόρεμα το είδαμε στην επίδειξη για το φθινόπωρο χειμώνα 2024 του Παρισιού.

Διαβάστε επίσης:

Η εντυπωσιακή, διάφανη και αιωρούμενη πισίνα που «κόβει την ανάσα» (photos/video)

Grammy: Γυναικεία υπόθεση φέτος τα βραβεία – Taylor Swift και Miley Cyrus ηγούνται της κούρσας (videos)

Secret Song: Η έκπληξη της Γερμανού που έκανε τον Νίνο να «καταρρεύσει» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Hunger Games, Schiaparelli, Βερολίνο,Hunger Games, Schiaparelli, verolino