Ideal Holdings: Έτοιμη για εξαγορές άνω των 50 εκατ. ευρώ μετά την έκδοση κοινού ομολογιακού

Την πρόθεσή της να εκμεταλλευτεί και άλλες μελλοντικές ευκαιρίες εξαγορών που ενδεχομένως παρουσιαστούν στην αγορά, εξέφρασε η διοίκηση της Ideal Holdings μέσω του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου Λάμπρου Παπακωνσταντίνου.

Η εταιρεία πρόκειται να δημιουργήσει μία επενδυτική βάση εξαγορών άνω των 50 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 100 εκατ. ευρώ τα οποία πρόκειται να αντλήσει μέσω έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου.

Πιο συγκεκριμένα το ομολογιακό θα έχει διάρκεια πέντε ετών και διαιρείται

σε έως 100.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες ομολογίες, ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ εκάστη. Μετά την αφαίρεση εξόδων έκδοσης περίπου 5 εκατ. ευρώ, τα υπόλοιπα 95 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της εταιρείας ύψους 74 εκατ. ευρώ. Έτσι το ποσό των 21 εκατ. ευρώ θα δημιουργήσει την επενδυτική βάση εξαγορών των 50 εκατ. ευρώ.

Η δημόσια προσφορά των ομολογιών θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στις 10:00 π.μ. και θα τελειώσει την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 17:00 και πιθανόν είναι στην κάλυψη του ομολόγου να συμμετάσχει και η EBRD. Mεταξύ 5,5% και 5,9% θα κινηθεί το εύρος απόδοσης, σύμφωνα με την εισηγμένη.

Η εταιρεία η οποία μέσα στο 2023 προχώρησε στην εξαγορά της Αττικά Πολυκαταστήματα έχει προχωρήσει σε συναλλαγές 250 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία, ενώ έχει καταφέρει να βελτιώσει τα μεγέθη της μέσω οργανικής ανάπτυξης.

Η Ideal Holdings στο χαρτοφυλάκιο της οποίας βρίσκονται επτά εταιρίες έχει ως στόχο για το σύνολο του 2023 να φτάσει τα 385 εκατ. ευρώ σε κύκλο εργασιών, να υπερβεί τα 50 εκατ. ευρώ σε κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) και τα 40 εκατ. ευρώ σε κέρδη προ φόρων.

Στον κλάδο της βιομηχανίας δραστηριοποιείται στην Astir Vitogiannis και την Coleus Packaging στη Ν. Αφρική.

Στον κλάδο της πληροφορικής δραστηριοποιείται στις εταιρείες Adacom, Byte, Ideal Ηλεκτρονική και Metrosoft.

Τέλος, στο λιανεμπόριο δραστηριοποιείται μέσω της – εταιρεία την οποία εξαγόρασε πριν από λίγους μήνες. Η εταιρεία είχε έσοδα 190 εκατ. ευρώ το 2022 και φέτος αναμένονται έσοδα 200-210 εκατ. ευρώ. Η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) ήταν 19,7 εκατ. ευρώ και φέτος αναμένεται στα 22 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων του 2023 αναμένονται στα 15-16 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Energean: Επέκταση στο Μαρόκο με συμμετοχή σε κοιτάσματα φυσικού αερίου – Τι προβλέπει η συμφωνία

Καταστήματα ΔΕΗ: Ολική αναβάθμιση με σύγχρονες υπηρεσίες και μοντέρνο σχεδιασμό – Ποια θα λειτουργούν και Σάββατο

DEMO Business Days 2023: Ολοκληρώθηκε η ημέρα καριέρας στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία σε νέους επιστήμονες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ideal Holdings, Έτοιμη,Ideal Holdings, etoimi