«Infowar»: Πώς το Μανχάταν, η «Ντίσνεϊλαντ της παγκόσμιας πορνογραφίας» επηρέασε τις τεχνολογικές εξελίξεις

«Porn and the city» έχει για -κατατοπιστικό- υπότιτλο το πέμπτο στη σειρά -σημερινό- ντοκιμαντέρ της σειράς «INFOWAR: Ιστορίες από το Gotham City» (24.00, Attica TV) των Άρη Χατζηστεφάνου και Χρήστου Αβραμίδη που αντλεί τη θεματολογία του από τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα.

Στο αποψινό επεισόδιο ο Χατζηστεφάνου, με ξενάγηση στις συνοικίες του Μανχάταν, οι οποίες κάποτε αποτελούσαν την «Ντίσνεϊλαντ της παγκόσμιας πορνογραφίας», δίνει το έναυσμα και ανοίγει μια συζήτηση- που κάνουν μαζί με τον Αβραμίδη- με καθηγητές πανεπιστημίου, δημοσιογράφους και σκηνοθέτες που αποκαλύπτουν το πολιτικό και οικονομικό παρασκήνιο μιας βιομηχανίας που έφτασε να ξεπεράσει σε κέρδη ακόμη και το Χόλυγουντ.

Στην εξέλιξη του ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται πως η πορνογραφία επηρέασε τις τεχνολογικές εξελίξεις τον τελευταίο μισό αιώνα από τις βιντεοκασέτες και τις πιστωτικές κάρτες, μέχρι την τεχνητή νοημοσύνη και την ταχύτητα του ίντερνετ.

Ξεδιπλώνεται, επίσης, η ιστορία της Ελληνίδας πρόσφυγα η οποία γλίτωσε από τους Ναζί και έγινε η βασίλισσα του πορνό στη Νέα Υόρκη.

Επίσης, η απόφαση του Pornhub να  παρουσιάσει τους διασημότερους γυμνούς πίνακες έφερε στο φως ένα από τα μεγαλύτερα μονοπώλια στη βιομηχανία του θεάματος.

Διαβάστε επίσης:

Αυλαία για το «Mega Καλημέρα» – «Κάπως έτσι τελειώνουμε, κυρίες και κύριοι» (Video)

Eurovision 2024: Φαβορί για την πρώτη θέση η Ελβετία- Λίγες οι πιθανότητες για την Ελλάδα

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πότε θα δούμε φέτος τη θρυλική σειρά

Keywords
Τυχαία Θέματα