Kurt Cobain: Κινδυνεύει η γέφυρα που έγινε έμπνευση για το Something in the Way (photos/videos)

Το 1991, οι Nirvana έκλεισαν το θρυλικό άλμπουμ «Nevermind» με το τραγούδι «Something in the Way», στο οποίο ο Κερτ Κομπέιν περιέγραφε πώς θα ήταν η ζωή του, αν ζούσε κάτω από τη γέφυρα Γιανγκ Στριτ στη γενέτειρά του, την πόλη Αμπερντίν της Ουάσιγκτον.

Τώρα η ιστορική γέφυρα είναι αντιμέτωπη με καταστροφή.

Η γέφυρα, που συνδέει το βόρειο τμήμα της Αμπερντίν με την περιοχή του κέντρου της πόλης χτίστηκε το 1956 και ενέπνευσε τους κλασικούς στίχους του «Something in the Way» που έγραψε ο αείμνηστος αρχηγός των Nirvana.

Μετά

τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν έγινε ένα είδος μνημείου και προς το παρόν «φιλοξενεί» ευχές και γκράφιτι που σχετίζονται με τους Nirvana.

Όμως, όπως αναφέρεται σε ιστότοπο που δημιουργήθηκε από τη δημοτική αρχή της Αμπερντίν η γέφυρα κινδυνεύει λόγω παλαιότητας.

Τώρα, με επιχορήγηση 23 εκατομμυρίων δολαρίων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, η δημοτική αρχή ελπίζει να επιδιορθώσει τη γέφυρα και να «τιμήσει τον Κερτ Κομπέιν», αν και η ίδια η αρχική δομή μπορεί να καταστραφεί.

Αναφερόμενος στο «Something in the Way» ο Κομπέιν είπε κάποτε ότι αισθανόταν «σαν να ζούσε κάτω από τη γέφυρα και να πέθαινε από AIDS, σαν ήταν άνθρωπος του δρόμου».

Εξάλλου, στη μέση της δέκατης τάξης, ο Κομπέιν είχε μετακόμισε ξανά στο Αμπερντίν για να ζήσει με τη μητέρα του. Δύο εβδομάδες πριν την αποφοίτηση, ο Κομπέιν παράτησε το σχολείο συνειδητοποιώντας πως δεν είχε το βαθμό που απαιτούνταν για να αποφοιτήσει. Η μητέρα του, του έδωσε τις εξής επιλογές: είτε να βρει μια δουλειά, είτε αλλιώς να φύγει. Μετά από περίπου μια εβδομάδα, ο Κομπέιν βρήκε τα ρούχα του και τα άλλα του υπάρχοντα πακεταρισμένα σε κούτες να τον περιμένουν έξω από το σπίτι του. Αφού αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι της μητέρας του, ο Κομπέιν έμενε συχνά σε σπίτια φίλων και περιστασιακά τρύπωνε στην αποθήκη της μητέρας του.

Ο Κομπέιν αργότερα υποστήριξε πως όταν δεν μπορούσε να βρει κάπου αλλού να μείνει, ζούσε κάτω από τη γέφυρα του ποταμού Wishkah, μια εμπειρία που ενέπνευσε το τραγούδι “Something in the Way”.

Η δημοτική αρχή της πόλης εξετάζει τρία ενδεχόμενα, το πρώτο είναι η αποκατάσταση της γέφυρας, το δεύτερο είναι να διατηρηθούν μέρη της και άλλα να αντικατασταθούν και το τρίτο είναι αντικατασταθεί πλήρως.

Όποια απόφαση κι αν ληφθεί, η σύνδεσή της με τον τραγουδιστή των Nirvana θα επισημαίνεται.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Αποκολλήθηκε κάλυμμα κινητήρα σε Boeing 737-800 ενώ ήταν στον αέρα – Σώοι οι επιβάτες

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας διέταξε έρευνα για τον Ελον Μασκ για fake news και παρεμπόδιση δικαιοσύνης

Σεισμός στην Ταϊβάν: «Ζήσαμε σκηνές πολέμου» – Η μαρτυρία Έλληνα που βοήθησε στη διάσωση εγκλωβισμένων (photos/videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Kurt Cobain, Κινδυνεύει, Something, Way,Kurt Cobain, kindynevei, Something, Way