Τσίπρας: «Ο κ. Βαρουφάκης αυτοεξαιρέθηκε από το προσκλητήριο των δημοκρατικών δυνάμεων» (video)

Απολύτως βιώσιμο χαρακτηρίζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε ΜΜΕ και σημείωσε πως το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 5,5 δις σε ετήσια βάση.

Για κομβικές εξαγγελίες του προγράμματος όπως η μείωση του ΦΠΑ

στα τρόφιμα ανέφερε ότι το κόστος είναι 1,4 δις ευρώ για το 6 μηνο εφαρμογής του από 1.7 ως το τέλος του έτους και για τη μείωση του ΕΦΚ είπε ότι αυτή υπολογίζεται σε 1,5 δις ευρώ, ποσό που είχε υπολογίσει και ο Χρ. Σταϊκούρας στην κριτική του προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν είχε παρουσιάσει το πρόγραμμά του στη ΔΕΘ.

Για τις άλλες δύο άμεσες εξαγγελίες που περιλαμβάνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον κερδίσει τις εκλογές, με στόχο την άμεση εφαρμογή, είπε ότι έχουν μηδενικό κόστος (αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και κατάργηση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής).

Σημείωσε επίσης, πως ένα πρόγραμμα δεν έχει μόνο το σκέλος του κόστους αλλά και το σκέλος των εσόδων επιτέθηκε στη ΝΔ χαρακτηρίζοντας «αθλιότητα να περιφέρουν ένα ιδιωτικό έγγραφο excel που φτιάχτηκε στα γραφεία του Μεγάρου Μαξίμου και να λένε ότι είναι του ΓΛΚ».

Σχεδόν με παρόμοιο κόστος, «εμείς έχουμε τελείως διαφορετικό αποτύπωμα για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων γιατί έχουμε στόχο να διαλύσουμε το μηχανισμό της αισχροκέρδειας, την παραγωγή των υπερκερδών», είπε.

Ερωτηθείς για το ποιοι θα μετέχουν σε αυτή την προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας ο Αλέξης Τσίπρας είπε καταρχάς πως είναι φανερό με βάση τις δημοσκοπήσεις αλλά και τις εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ πως «το πρώτο με το τρίτο κόμμα θα μπορεί να φτιάξει κυβέρνηση» και πως «αν πρώτος είναι ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να φτιάξει κυβέρνηση, αν δεν τα καταφέρει θα πάμε σε δεύτερες». Αν πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε «θα έχουμε κυβέρνηση από την επόμενη μέρα, δε θα πάμε σε δεύτερες εκλογές».

Στο ερώτημα για το σενάριο περί στήριξης με ανοχή, απάντησε πως «δεν είναι το σχέδιο μου κυβέρνηση που θα στηρίζεται στην ανοχή ενός κόμματος» και ποιο συγκεκριμένα είπε πως ο κ. Βαρουφάκης «αυτοεξαιρέθηκε από το προσκλητήριο των δημοκρατικών δυνάμεων». Συνεχίζοντας τις αιχμές ανέφερε πως «Αν δεν υπήρχε, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να τον εφεύρει» και πως «έκανε δώρο στον κ. Μητσοτάκη να επισείσει το ξαναζεσταμένο φαγητό του φόβου». Δεν ξέρω αν ήταν συνεννοημένοι, είπε και σημείωσε πως «αυτές οι ανοησίες περί Δήμητρας, δεν είναι προοδευτικές» πως είναι εμμονές και πως η συζήτηση αυτή έχει λήξει από το 2015.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης από Πειραιά: «Η χώρα δεν χρειάζεται αβεβαιότητα ούτε πειραματισμούς»

Εκλογές 2023 – Euractiv: Δημοσκόπηση πολυεθνικής δίνει «ντέρμπι» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Η μάχη της Κρήτης – Οι συσχετισμοί και τα στοιχήματα

Keywords
Τυχαία Θέματα
LIVE, Τύπου, Αλέξη Τσίπρα, Ζάππειο,LIVE, typou, alexi tsipra, zappeio