LIVE: Η συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία – «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη (video)

Ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για τη συμπληρωματική τροπολογία που αφορά την απαγόρευση καθόδου στις εθνικές εκλογές του «κόμματος Κασιδιάρη», στον απόηχο της παραίτησης του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου.

Την κυβερνητική ρύθμιση στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται

να είναι παρών και να τοποθετηθεί ωστόσο θα απέχει. ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25 θα καταψηφίσουν.

Έκκληση σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να ομονοήσουν και να ψηφίσουν αύριο στη Βουλή τη διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση για να μπει ανάχωμα στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» απηύθυνε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του σε κατοίκους στην κεντρική πλατεία του Ευόσμου.

Παραιτήθηκε ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος, Χρήστος Τζανερίκος, υπέβαλε την παραίτηση του από το δικαστικό σώμα, μετά τα όσα ακολούθησαν των δηλώσεών του για την τροπολογία για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Η παραίτηση του κ. Τζανερίκου ήρθε μετά τη δημόσια δήλωση του με την οποία ασκούσε κριτική στην τροπολογία της Κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη.

Στη λιτή επιστολή παραίτησής του τονίζει πως είχε την τιμή επί 40 χρόνια να υπηρετεί το δικαστικό σώμα αλλά παραιτείται για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και επαγγελματικής συνείδησης.

Η παραίτηση Τζανερίκου ήρθε δυόμιση μήνες πριν την αποχώρηση του, στα τέλη Ιουνίου, από το δικαστικό σώμα λόγω συνταξιοδότησης.

«Δεν έχω κανένα σχόλιο. Έληγε η θητεία του σε 2 μήνες, δεν υπάρχει παρέμβαση κυβέρνησης στο έργο Δικαιοσύνης» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όσον αφορά στη ρύθμιση για “το κόμμα Κασιδιάρη” ο κ. Οικονόμου τη χαρακτήρισε επαρκή και τόνισε ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης είναι στο πλαίσιο των συνταγματικών της υποχρεώσεων. Αναφέρθηκε στις δύο αλλαγές που προβλέπονται και εξήγησε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της δικαστικής κρίσης. Χαρακτήρισε δε τη θέση της κυβέρνησης ξεκάθαρη, ενώ αυτή του ΣΥΡΙΖΑ ακατανόητη και επικίνδυνη.

«Για την περαιτέρω ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή τροπολογία που περιέχει δύο αλλαγές σε σχέση με την αρχική ρύθμιση. Η πρώτη είναι ότι η ανακήρυξη ή όχι θα γίνεται όχι από ένα υποσύνολο του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου αλλά από την πλήρη σύνθεση του τμήματος αυτού, και από τους 10 δικαστές που συμμετέχουν.

Η δεύτερη αλλαγή είναι ότι υπομνήματα προς τεκμηρίωση θα μπορούν να υποβάλλονται στον ‘Αρειο Πάγο ενόψει της ανακήρυξης και από άλλες δικαστικές Αρχές ή από κάθε διοικητική Αρχή. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε τώρα με αυτήν την πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση είναι να ενισχύσουμε τη δικαστική κρίση, να τη θωρακίσουμε ώστε αυτή -όποια και να είναι- να μην έχει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Σε κάθε περίπτωση δεν αλλάζει οτιδήποτε σε σχέση με τις ουσιαστικές προϋποθέσεις που απαιτούνται και που προβλέπονται από τη ρύθμιση που έχει ήδη ψηφιστεί και επίσης δεν επηρεάζεται σε τίποτα η σύνθεση του Α1 Τμήματος, η οποία είναι έτσι και αλλιώς δεδομένη» είπε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ‘’παρωδία’’ και κάλεσε τον Κυριακο Μητσοτάκη ‘’να αναλάβει μόνος του την ευθύνη’’. Τόνισε δε ότι ο κ. Μητσοτάκης “με τους τραγικά ερασιτεχνικούς χειρισμούς του μετατρέπεται στον μεγαλύτερο χορηγό της Ακροδεξιάς”.

Διαβάστε επίσης:

Αγαθοπούλου για παραίτηση από το ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν ζήτησα να αποχωρήσει κάποιος άλλος, ζήτησα να μην είμαι υποψήφια»

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε την τροπολογία για την επαναφορά των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο δημόσιο

Ανακύκλωση: Σκάνδαλο δεκάδων εκατομμυρίων με υπογραφή Γεωργιάδη και με τη βούλα της Κομισιόν, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα
LIVE, Βουλή, Κασιδιάρη,LIVE, vouli, kasidiari