«Mega Stories» για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Η Τεχνητή Νοημοσύνη ήρθε για να μείνει. Αναπτύσσεται, εξελίσσεται και εξαπλώνεται με ραγδαία ταχύτητα, πεδίο εφαρμογής της είναι περίπου τα πάντα και μοιάζει να μην έχει όριο.

Αυτό από μόνον του είναι ένα θέμα. Και ήδη έχει προκαλέσει σκεπτικισμό. Δημιουργήθηκε για να μάς «λύσει» τα χέρια ή μήπως για να τα «δέσει»; Το ψηφιακό «Κουτί της Πανδώρας» έχει ανοίξει και τα ερωτήματα γύρω από τις προκλήσεις και τις συνέπειες αμέτρητα. Στην εκπομπή «Mega Stories» (του Mega) η οποία θα μεταδοθεί σήμερα στις 00.10 η Δώρα Αναγνωστοπούλου αναζητά από ειδικούς πειστικές, τεκμηριωμένες,

αλλά κυρίως εύληπτες και κατανοητές απαντήσεις.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia και αλλοτινό μέντορα του Bill Gates, Χρίστος Παπαδημητρίου, ο πρωτοπόρος και οραματιστής επιστήμονας, παραδέχεται- στην συνέντευξη που παραχώρησε στην δημοσιογράφο- πως πιθανότατα οι millennials – η γενιά του 2000- θα προλάβουν να γεράσουν παρέα με κάποιο ρομπότ.

Ο Θάνος Παπαδημητρίου, ιδρυτής της ελληνικής Moveo, μιας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες start-ups στον κόσμο και ο Νίκος Παραγιός, δημιουργός της Therapanacea, εξηγούν πως η Τεχνητή Νοημοσύνη όχι μόνο μπορεί να διευκολύνει την καθημερινότητα, αλλά να σώσει κατά κυριολεξία ζωές. O αντιπρόεδρος της Viva Wallet, Γιάννης Λάριος, αναλύει πώς η νέα τεχνολογία προβάλλει ως το συγκριτικό πλεονέκτημα ακόμα και της μικρότερης ελληνικής επιχείρησης.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συνάντησε επίσης την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Λίλιαν Μήτρου, για να μάθει εάν η τεχνολογία και η ηθική μπορούν να συμπορεύονται, αλλά και τον πολιτικό επιστήμονα Αλέξανδρο Μελίδη ο οποίος καλείται να απαντήσει εάν οι σύγχρονες δημοκρατίες απειλούνται από την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση.

Τη δική τους οπτική για την εποχή των αλγορίθμων δίνουν και οι: Μανώλης Ανδριωτάκης (δημοσιογράφος), Τίμος Σελλής (διευθυντής της ελληνικής επιστημονικής μονάδας «Αρχιμήδης»), Κωστής Γαρδίκης (ο μουσικός που δημιούργησε τον πρώτο ελληνικό δίσκο με τη συνεργασία της Τεχνητής Νοημοσύνης).

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια συνομίλησε με τον πρώην Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, για τα άλματα που έφερε η ψηφιακή τεχνολογία ακόμα και στους σκουριασμένους μηχανισμούς του ελληνικού δημοσίου, για τον νέο νόμο (4961/2022) που αφορά στην ασφάλεια, την ανάπτυξη και τη ρύθμιση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα και για την απάντηση της Ε.Ε. στο Chat GPT.

Διαβάστε επίσης:

Netflix: O Ιούνιος είναι ο μήνας με τις απόλυτες πρεμιέρες

ΕΡΤ: Με επτά σειρές στη «μάχη» για την τηλεθέαση τη νέα σεζόν

Survivor All Star: Έξαλλοι οι Κόκκινοι με τον Κωνσταντίνο Βασάλο (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα