NASA: Μαγικές εικόνες – Η καρδιά κι η ψυχή του διαστήματος

Τα νεφελώματα Καρδιά και Ψυχή που απεικονίζονται στις φωτογραφίες είναι στην ουσία κολοσσιαία εργοστάσια παραγωγής αστεριών, που εκτείνονται σε διάμετρο σχεδόν 580 έτη φωτός. Τα αστέρια μέσα σε αυτά τα νεφελώματα υπάρχουν από μερικά εκατομμύρια χρόνια – κάτι που τα κάνει αρκετά νέα σε σύγκριση με άλλα, όπως πχ ο 5 δισεκατομμυρίων ετών Ήλιος μας. Αυτά τα νεαρά αστέρια είναι υπεύθυνα για τα σχήματα των φυσαλίδων της καρδιάς και της ψυχής, καθώς η ακτινοβολία και οι άνεμοι από τα αστέρια φυσούν τη σκόνη προς τα έξω.

Αυτά

τα δύο νεφελώματα βρίσκονται 6.000 έτη φωτός μακριά στον αστερισμό της Κασσιόπης. Αποτελούν μέρος ενός συμπλέγματος σχηματισμού άστρων στον σπειροειδή βραχίονα του Περσέα του γαλαξία μας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NASA (@nasa)

Αυτή η εικόνα είναι ένα υπέρυθρο μωσαϊκό από το τηλεσκόπιο Wide-field Infrared Survey Explorer (WISE) της NASA. Καλύπτει μια τεράστια περιοχή του ουρανού που είναι 10 φορές πιο πλάτος και 8 φορές πιο ψηλό από την πανσέληνο.

Το πρώτο νεφέλωμα είναι η Καρδιά, που ονομάζεται IC 1805 και πήρε το όνομά του από το σχήμα του που μοιάζει με ανθρώπινη καρδιά. Παρακάτω είναι το νεφέλωμα της Ψυχής. Και τα δύο νεφελώματα εμφανίζονται ως πράσινες φυσαλίδες αερίου επενδεδυμένες από άσπρα σύννεφα. Μέσα στο καθένα υπάρχουν κηλίδες από ένα κόκκινο αέριο. Ζωντανά μπλε αστέρια φωτίζουν μαγικά το σύνολο της σκηνής.

Διαβάστε επίσης:

Ερμής: Τι μυστικά κρύβει ο βόρειος πόλος του πλανήτη – Θα μπορούσε να φιλοξενήσει εξωγήινη ζωή;

Έρχονται έντονες «ηλιακές καταιγίδες» το 2024 – Πότε θα «χτυπήσουν» τη Γη, ποια προβλήματα θα δημιουργήσουν

Ερμής: Τι μυστικά κρύβει ο βόρειος πόλος του πλανήτη – Θα μπορούσε να φιλοξενήσει εξωγήινη ζωή;

Keywords
Τυχαία Θέματα
NASA, Μαγικές,NASA, magikes