Next e.GO Mobile: Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοινώνει εργοστάσιο στην Ελλάδα με 800 νέες θέσεις εργασίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Σε μία αποστροφή του χθες ο πρωθυπουργός στην Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2021, αποκάλυψε ότι επίκειται μια μεγάλη επένδυση στη χώρα μας στον χώρο της ηλεκτροκίνησης 

Σήμερα λοιπόν πρόκειται να ανακοινωθεί η δημιουργία εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, μία συνεργασία μεταξύ της Enterprise Greece και της Next.e.GO SE, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η

γερμανική Next e.go παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα και έρχεται να προστεθεί στο project της VW στην Αστυπάλαια, αλλά και τις επενδύσεις στην Ελλάδα της Microsoft και της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τη 1 το μεσημέρι και εκεί αναμένεται να παρουσιαστούν τα βασικά σημεία της συνεργασίας, όπως αυτά αναλύονται στην «Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας». Την σχετική επιστολή θα υπογράψουν –που θα είναι μάλιστα διαδικτυακά – θα υπογράψουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, και ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθηγητής Ulrich Hermann, ενώ παρόντες θα είναι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης. 

 

Next.e GP MobileΓερμανίααυτοκινητοβιομηχανίαηλεκτρικό αυτοκίνητοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα