Nηστίσιμα μπισκότα με σιμιγδάλι, μαρμελάδα και μπανάνα

Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για νηστίσιμα μπισκότα, χωρίς γαλακτοκομικά και αυγά, που θα γίνει η αγαπημένη σας.

Η μπανάνα δίνει τη γλύκα της στη ζύμη και λειτουργεί και ως συνδετικός κρίκος που συγκρατεί τα υπόλοιπα υλικά (όπως το αυγό στις μη νηστίσιμες συνταγές). Το σιμιγδάλι σε συνδυασμό με την ελαφρά ξινούτσικη μαρμελάδα βοηθάει ώστε να διατηρηθεί το άρωμα και η υγρασία στο εσωτερικό του μπισκότου.

Υλικά για τη Συνταγή

260 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

70 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό

125 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα (ή λίγο ξινούτσικη, όπως το φραγκοστάφυλο, το μύρτιλο

ή τα φρούτα του δάσους)

100 ml σπορέλαιο

½ μπανάνα ώριμη (περίπου 80 γραμμάρια)

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Μια τσιμπιά βανιλίνη

Μια τσιμπιά αλάτι (προαιρετικά)

Ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

1. Αρχικά, σε ένα μπολ λιώστε καλά τη μπανάνα, πολτοποιώντας την με ένα πιρούνι.

2. Βάλτε τη μαρμελάδα και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα χειρός.

3. Προσθέστε το σπορέλαιο και ανακατέψτε και συνεχίστε με το σιμιγδάλι, ομογενοποιώντας το κι αυτό καλά με μια κουτάλα. Αφήστε το μίγμα να σταθεί για 15 λεπτά έτσι ώστε να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να απορροφήσει την υγρασία.

4. Χωρίστε στη μέση την ποσότητα του αλευριού και στη μισή δόση ανακατέψτε το μπέικιν και τη βανιλίνη. Ρίξτε τη μισή αυτή ποσότητα κοσκινισμένου αλευριού στη ζύμη και ανακατέψτε με μια κουτάλα.

5. Στη συνέχεια κοσκινίστε και το υπόλοιπο αλεύρι της συνταγής (την άλλη μισή δόση) και αρχίστε να το προσθέτετε σταδιακά στη ζύμη. Ζυμώστε με το χέρι σας, μέχρι να έχετε μια μαλακή, λεία και ομοιόμορφη ζύμη που δεν θα κολλάει. Μπορεί να μην χρειαστεί ολόκληρη η ποσότητα του αλευριού που απαιτεί η συνταγή.

6. Έπειτα πλάστε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, αραιά μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν. Πατήστε τις ελαφρά από πάνω να ισιώσουν.

7. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35-40 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν λίγο και να ροδίσουν εξωτερικά.

8. Βγάλτε τα μπισκότα από το φούρνο, αφήστε τα να χλιαρύνουν και πασπαλίστε τα με την αχνοζάχαρη όσο είναι ακόμα ζεστά για να κολλήσει καλά η ζάχαρη.

Διαβάστε επίσης:

Σουπιές της νηστείας με πατάτες, άνηθο και λεμόνι

Σικελικά κεφτεδάκια σαρδέλας

Μπακλαβαδένια σφολιατάκια σε ελαφρύ σιρόπι

Keywords
Τυχαία Θέματα