«Overture»: Αυτός είναι ο «γιος» του θρυλικού Concorde – Το υπερηχητικό jet που αλλάζει ριζικά τα ταξίδια (photos/videos)

Νέα Υόρκη- Λονδίνο σε 3,5 ώρες! Ακούγεται απίστευτο, κι όμως μια αεροπορική εταιρία δηλώνει έτοιμη να προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να «πετάξουν» από την αμερικανική μητρόπολη στη βρετανική πρωτεύουσα σε χρόνο–ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, η αεροπορική εταιρία Boom Supersonic αποκάλυψε στο Διεθνές Αεροπορικό Σόου του Φάρνμπορο τα σχέδια του νέου αεροσκάφους, με την ονομασία «Overture», που αποκαλείται «γιος» του γαλλικού Concorde.

Το νέο αεροσκάφος έχει τέσσερις κινητήρες και λιγότερα καθίσματα επιβατών από τα συμβατικά αεροσκάφη και σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία η γραμμή

Νέα Υόρκη-Λονδίνο θα εξυπηρετείται με πρωτοφανή ταχύτητα, αφού το Overture θα ταξιδεύει με 1.7 Mach πάνω από τον ωκεανό και λίγο κάτω από το ένα Mach, καθώς θα πετάει πάνω από την στεριά.

«Η αεροπλοΐα δεν έχει κάνει τόσο τεράστιο άλμα εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Boom, Μπλέικ Σκολ. Το αεροσκάφος «Overture» είναι «επαναστατικό στον σχεδιασμό του και θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το θέμα της απόστασης», πρόσθεσε.

Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης ότι συνεργάζεται με την Northrop Grumman για την ανάπτυξη ενός στρατιωτικού αεροσκάφους. Η συνεργασία μπορεί «να δώσει στις ΗΠΑ και στους συμμάχους τους μία ασύγκριτη δυνατότητα ως προς την ταχύτητα», είπε ο Σκολ.

Αν και δεν διευκρινίστηκε πότε θα αρχίσει η γραμμή παραγωγής του νέου αεροσκάφους, η εταιρία φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει ταχύτατα.

Μέχρι στιγμής έχει δημιουργηθεί μόνο ένα αεροσκάφος για δοκιμές, στο ένα τρίτο του μεγέθους που θα έχει το τελικό μοντέλο και το οποίο θα κάνει δοκιμαστική πτήση τους προσεχείς μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές στην Ιταλία: Τα «κλειδιά» στην ακροδεξιά – Ανησυχία στις Βρυξέλλες (Video)

Ο πρίγκιπας Χάρι βγάζει στη «σέντρα» την Καμίλα – Το ρατσιστικό σχόλιο, το νέο βιβλίο και το παρασκήνιο της ρήξης

Προσοχή: Πώς θα διαπιστώσεις αν το δωμάτιο που νοίκιασες για τις διακοπές σου έχει κρυφές κάμερες (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα