Super League: Πρεμιέρα για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρη – Οι αναμετρήσεις και τα σκορ

Τον πρώτο τους αγώνα στη φετινή Super League έδωσαν απόψε οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης.

Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός: 2-0 στο άδειο «Καραϊσκάκης»

Κεκλεισμένων των θυρών ολοκληρώθηκε το ματς μεταξύ του Ολυμπιακού κόντρα στον Πανσερραϊκό καθώς οι ερυθρόλευκοι είχαν τιμωρία έδρας από την περασμένη σεζόν για τα όσα είχαν συμβεί κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε

«με το δεξί» στο φετινό πρωτάθλημα της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 2-0 τον Πανσερραϊκό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στην αναμέτρηση της Πέμπτης (24/8, 22:00), όταν θα φιλοξενήσουν την Τσουκαρίτσκι στην πρώτη «μάχη» τους για τα πλέι οφ του Europa League.

Στο 63΄ και ενώ δέκα λεπτά νωρίτερα ο Πανσερραϊκός είχε αστοχήσει σε πέναλτι, ο Μπιέλ άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες. Στο 87΄ ο Ελ Αραμπί δεν… λάθεψε από την άσπρη βούλα και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.  

Με το δεξί στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ

Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε την περασμένη Πέμπτη, όταν και χάρισε στον ΠΑΟΚ την πρόκριση επί της Χάιντουκ, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με δύο ακόμη γκολ οδήγησε την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου στο 3-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, σε ματς για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League.

Η εξέλιξη, πάντως, θα μπορούσε να είναι αρκετά διαφορετική, αν το πέναλτι του Χουάν Μιριτέλο (41’) δε σταματούσε στο δοκάρι της εστίας του Ντόμινικ Κοτάρσκι, με το σκορ στο 1-0. Ο Τόμας Μουργκ, με το πρώτο του γκολ από τις 5//4/2022, είχε ανοίξει το σκορ στο 22’, για να ακολουθήσει το σόου του Ζίβκοβιτς (54’, 59’). Λίγα πράγματα, πάντως, από την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς.  

Σημειώνεται πως, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν πριν την έναρξη του αγώνα έξω από το γήπεδο της Τούμπας, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, εξαρτησιογόνων ουσιών και φωτοβολίδων-πυροτεχνημάτων.

Ο ΟΦΗ πήρε τη νίκη στις καθυστερήσεις

Νωρίτερα, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με πέντε γκολ και δύο δοκάρια, ο ΟΦΗ αναδείχθηκε νικητής στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», κερδίζοντας με 3-2 τον Άρη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League.

Οι Κρητικοί προηγήθηκαν με τα γκολ των Νουά Ντίκο (10’) και Γκούντμουντουρ Θοράρινσον (38’), αλλά οι Θεσσαλονικείς έβγαλαν αντίδραση ισοφαρίζοντας με τους Λορέν Μορόν (40’) και Φαμπιάνο (68’). Εν τέλει, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χουάν Νέιρα χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας κι άφησε με το παράπονο αυτή του Απόστολου Τερζή που είδε τον Λουίς Πάλμα σε δύο περιπτώσεις να βρίσκει τα δοκάρια του Χρήστου Μανδά.

Τα υπόλοιπα ματς…

Ιδανικό ξεκίνημα έκανε στο πρωτάθλημα ο ΠΑΣ Γιάννινα, που επικράτησε στην έδρα του, της Κηφισιάς με 3-0, σε ένα ματς, που διήρκησε… δύο μέρες, λόγω της διακοπής το Σάββατο εξαιτίας προβλήματος στο φωτισμό του γηπέδου.

Βόλος και Λαμία μοιράστηκαν από ένα βαθμό, με την ισοπαλία 2-2 στην έδρα του πρώτου, το Σάββατο.

Σημειωτέον ότι οι αγώνες του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο και της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό αναβλήθηκαν λόγω των αναμετρήσεων που έχουν αυτή την εβδομάδα οι δύο ομάδες στο πλαίσιο των play offs Champions League με Μπράγκα και Αντβέρπ αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης:

Σάλος στην Ισπανία: …«Πανηγυρικό» αλλά μη συναινετικό το φιλί του προέδρου της ομοσπονδίας σε παίκτρια (Video)

Μουντιάλ ποδοσφαίρου γυναικών: Στην κορυφή του κόσμου οι «Φούριας Ρόχας» – Το «χρυσό» γκολ (Video)

Μουντομπάσκετ 2023: H απουσία του Γιάννη και οι αιώνιοι αμφισβητίες του

Keywords
Τυχαία Θέματα
Super League, Πρεμιέρα, Ολυμπιακό ΠΑΟΚ Άρη –,Super League, premiera, olybiako paok ari –