The Crown: Οι πρωταγωνιστές του πέμπτου κύκλου – Ποιος θα υποδυθεί ποιον (Photos/Video)

Φρέσκο φωτογραφικό υλικό από την πολυαναμενόμενη – πολύκροτη – πέμπτη σεζόν της σειράς «Το στέμμα» (The Crown) έδωσε στη δημοσιότητα το Netflix, με αφορμή την πρεμιέρα στις 9 Νοεμβρίου.

Στα καρέ από σκηνές της σειράς περιλαμβάνονται οι πρώτες εικόνες των (σεναριακών) πριγκίπων Ουίλιαμ και Χάρι, αλλά και της Ιμέλντα Στόουντον ως βασίλισσας Ελισάβετ, της Αυστραλής ηθοποιού Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, ως Νταϊάνα, του Ντόμινικ Γουέστ ως Καρόλου και του Τζόναθαν Πράις

ως πρίγκιπα Φίλιππου.

Στον πέμπτο κύκλο, με τη νέα δεκαετία να «τρέχει», η βασιλική οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη, σύμφωνα με το σενάριο, με την μεγαλύτερη έως σήμερα πρόκληση, καθώς οι Άγγλοι αμφισβήτησαν ανοιχτά το ρόλο των βασιλιάδων στη Βρετανία τη δεκαετία του ’90.

Στο επίκεντρο η ιστορία του – τότε – αποκαλούμενου «παραμυθένιου πριγκιπικού ζεύγους», πρίγκιπα Κάρολου και πριγκίπισσας Νταϊάνα, ο χωρισμός τους, το επώδυνο διαζύγιο που ακολούθησε με σπαρακτικές λεπτομέρειες.

Ο Γουέστ έχει περιγράψει τις σκηνές που αφορούν στον Κάρολο και την Νταϊάνα ως «τις πιο θυελλώδεις», ακόμα περισσότερο και από αυτές της έκτης σεζόν που θα «ανέβει» στην συνδρομητική πλατφόρμα το 2023.

Ο Τζόν Μέιτζορ, ο Ντόντι αλ Φαγίεντ και η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς

Στην πέμπτη σεζόν η Μάρσια Γουόρεν υποδύεται τη βασιλομήτωρα, η Λέσλι Μανβιλ κάνει την πριγκίπισσα Μαργαρίτα (στον προηγούμενο κύκλο στο ρόλο εμφανιζόταν η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ), η Κλόντια Χάρισον την πριγκίπισσα Άννα, ο Τζον Λι Μίλερ μεταμορφώνεται στον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Τζόν Μέιτζορ, η Ολίβια Γουίλιαμς παίζει την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, ο Καλίντ Αμπντάλα τον Ντόνι αλ Φαγιέντ και ο Σαλίμ Ντάου τον Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ, πατέρα του Ντόνι.

«Αυτό που είναι ωραίο και ελπίζω να μην διαψευστώ, είναι η αδημονία των ανθρώπων που λένε «ανυπομονώ να την δω σαν βασίλισσα»», είπε η Ιμέλντα Στόουντον σε ξένα ΜΜΕ. «Οπότε, ας ελπίσουμε ότι θα βγει κάτι καλό, διότι ό,τι ήταν να κάνω, το έπραξα. Δεν μπορώ να αλλάξω κάτι τώρα», συμπλήρωσε.

«Είναι συναρπαστικό να υποδύεσαι αυτούς τους ανθρώπους στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο- και ίσως είναι το πιο ξεχωριστό ταξίδι του «Στέμματος- » διότι η σειρά καλύπτει τη δεκαετία του ’90, το βίντεο ήταν σε άνθιση και υπάρχει άφθονο βιντεοσκοπημένο υλικό από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας εκείνη την εποχή. Τότε άρχισε και η κάλυψη της επικαιρότητας σε 24ωρη βάση. Έτσι λοιπόν υπάρχει απίστευτα πλούσιο περιεχόμενο στο οποίο έχουμε πρόσβαση. Η Νταϊάνα ήταν το πιο πολυφωτογραφημένο άτομο στον κόσμο εκείνη την περίοδο. Ως ηθοποιός άνοιξα την «πόρτα» και με κατέκλυσε ένα τσουνάμι πληροφορίας. Με ευχαρίστηση «κολύμπησα» σε αυτό», δήλωσε η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι.

Είναι ανάδειξη χαρακτήρων και όχι απομίμηση

«Έχω την αίσθηση ότι ο κόσμος έχει αντίληψη και καταλαβαίνει ότι ακριβώς επειδή το καστ ηθοποιών αλλάζει ανα δύο σεζόν, δεν πρόκειται για απομίμηση. Πρόκειται όμως για ανάδειξη χαρακτήρων. Αυτή είναι η ουσία της σειράς. Αυτή είναι η «καρδιά» του «Στέμματος»: στις φανταστικές συζητήσεις στις ιδιωτικές στιγμές, που είναι κάτι το οποίο ουδείς γνωρίζει. Ίσως γι’ αυτό η σειρά δέχεται πολλή κριτική», υποστήριξε ο Ντόμινικ Γουέστ και συνέχισε λέγοντας «πώς μπορείς να ξέρεις τί συζητούσαν στο Παλάτι; Η προφανής απάντηση είναι «δεν ξέρουμε», αλλά έχουμε έναν ικανό σεναριογράφο- δημιουργό ο οποίος πλάθει εικόνες- προϊόντα εξαντλητικής έρευνας, και αυτό είναι, πραγματικά, μέρος της γοητείας ης σειράς».

«Ψάχνουν» για τον πρίγκιπα Χάρι

Στη σειρά, εξάλλου, ο Ρούφους Κάμπα, θα υποδύεται τον πρίγκιπα Ουίλιαμ ως έφηβο, στα επεισόδια που εστιάζουν στο πως τα μέλη της βασσιλικής οικογένειας αντιμετώπισαν- διαχειρίστηκαν τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα της Ουαλίας.

Στα προσεχώς της σειράς- πιθανότατα στον έκτο κύκλο- θα δούμε τον Έντ Μακβέι να κάνει τον Ουίλιαμ στα κολεγιακά χρόνια του, στο πανεπιστήμιο Άγιος Ανδρέας», στις αρχές του 2000 και με λεπτομέρειες για το πως ερωτεύτηκε την συμφοιτήτρια του στην Ιστορία της Τέχνης, Κέιτ Μιντλετον.

Το ντεμπούτο της στην τηλεόραση θα πραγματοποιήσει η Μέγκ Μπέλαμι ως Κέτι Μίντλετον, η οποία έως πρόσφατα εργαζόταν ως ηθοποιός στο θεματικό πάρκο ψυχαγωγίας της Lego, στο Ουίνδσορ.

Το Netflix στο μεταξύ κάνει ήδη κάστινγκ για το ρόλο του πρίγκιπα Χάρι με προοπτική τον έκτο κύκλο του «Στέμματος».

Διαβάστε επίσης

Κανάκης κατά Λιάγκα για τις φωτογραφίες της 12χρονης: «Τι ξεφτίλα είναι αυτή;» (Video)

Πρώτος σε τηλεθέαση ο «Σασμός» – Στο Top 10 οι «Σέρρες»

Εφημερίδα 320 ετών αναστέλλει την έντυπη έκδοση

Keywords
Τυχαία Θέματα