Tik Tok: Πώς αντιδρά η Gen-Z στο νέο τραγούδι των θρυλικών Beatles «Now and Then» (photos/videos)

Πρέπει να ανακάλυψα τους Beatles όταν ήμουν 15 χρονών από τις κασέτες των γονιών μου. Και τότε ξεκίνησε η μαγεία! Ένα συγκρότημα που έκανε την εμφάνισή του το 1962, ήταν πιο relevant από ποτέ το 2008 στο σαλόνι μιας δεκαπεντάχρονης κοπέλας που άκουσε και έμαθε όλη τους τη δισκογραφία.

Πριν λίγες μέρες, «με μια μικρή βοήθεια» από την Τεχνητή Νοημοσύνη, κυκλοφόρησε το τραγούδι «Now and Then» όπου ακούμε το κορυφαίο συγκρότημα και τη φωνή του John Lennon.

Το ΑΙ στα καλύτερά του μας έδωσε τη δυνατότητα να ακούσουμε εμείς οι νεότεροι ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι του θρυλικού συγκροτήματος. Πολλοί μουσικόφιλοι της Gen Z που ίσως δεν είχαν ακούσει ποτέ Beatles, μπόρεσαν να μοιραστούν μια μοναδική εμπειρία με τους παππούδες και τους γονείς τους. Γιατί η καλή μουσική είναι διαχρονική.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι 2023 και έχω την χαρά να ακούω ένα νέο τραγούδι των Beatles για πρώτη φορά», έγραψε η 23χρονη Eloise Smith στη λεζάντα του βίντεό της στο Tik Tok.

@earlgreylou i am having a big ol’ emotional moment rn #nowandthen #thebeatles ♬ Now And Then – 2023 Mix – The Beatles

Σε μία συνέντευξη που έδωσε σε τοπικό σάιτ, η Smith που ζει στο Μάντσεστερ της Αγγλίας , είναι «θαυμάστρια τρίτης γενιάς»: η γιαγιά της σύστησε το συγκρότημα στον πατέρα της κι εκείνος το σύστησε στην κόρη του.

«Ήμουν 1 έτους όταν πέθανε ο Τζορτζ Χάρισον», είπε. Η μουσική των Σκαθαριών οδήγησε την Smith να κάνει τατουάζ το εξώφυλλο του άλμπουμ «Abbey Road» και δήλωσε εκστασιασμένη με την κυκλοφορία του νέου τραγουδιού ενώ τόνισε τη συμβολή των social media στην «εξάπλωση της καλής μουσικής».

Οι Beatles ψηφιοποίησαν αργά τα τραγούδια τους καθώς το συγκρότημα αρνήθηκε να δώσει άδεια στα iTunes με αποτέλεσμα να ανέβουν στην Apple το 2010. Το 2015 αποφάσισαν να κάνουν διαθέσιμη την μουσική τους και στο Spotify, στην Apple Music και στις λοιπές πλατφόρμες.

Η απόφαση αυτή έδωσε την ευκαιρία σε νέα γενιά ακροατών να έρθουν επαφή με ένα συγκρότημα για το οποίο οι γονείς τους το 1960 ούρλιαζαν σε κάθε του εμφάνιση.

«Αυτό το τραγούδι είναι η Ρωμαϊκή μου Αυτοκρατορία!», έγραψε ένας ακροατής σε μια ανάρτηση στο TikTok. «Απερίγραπτο!» έγραψε ένας άλλος. Άλλοι είπαν ότι ήταν ενθουσιασμένοι που άκουσαν το τραγούδι με τους παππούδες τους.

Η Skylar Moody, 24 ετών, είπε ότι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της Πέμπτης της προσπαθώντας να αποφύγει τα spoiler για το «Now and then». Η Moody που έχει αφιερώσει τις σελίδες της στα social media στους Beatles, ήθελε να βιντεοσκοπήσει την πρώτη της αντίδραση στο τραγούδι. Είχε όλη μέρα το κινητό της στο αθόρυβο γιατί δεν ήθελε να ακούσει κάποιο απόσπασμα του Now and then κατά λάθος ενώ έκανε scrolling.

@lucyinthesky.lar at moments like this, i feel connnected to the bys more than EVER #thebeatles #beatlestok #beatles #classicrock #classicrocktiktok ♬ original sound – skylar moody

«Ανεξάρτητα από την ηλικία ή το μέρος που βρίσκεστε», είπε, «μπορούμε όλοι μαζί να συμφωνήσουμε ότι αγαπάμε τους Beatles».

Και συνέχισε: «Εδώ βρίσκουμε τους ανθρώπους μας τώρα. Είναι πλέον πολύ εύκολο να μπεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να βρεις μια κοινότητα ανθρώπων που έχουν το ίδιο πάθος με εσένα να μιλήσεις και να σε καταλάβουν».

Η ίδια, αργά το απόγευμα της Πέμπτης, έβγαλε την αντίδρασή της στο τραγούδι «Now and then» σε βίντεο στο αυτοκίνητό της. «Ακούω Beatles! Το 2023!» αναφώνησε με χαρά!

Για άλλη μία φορά όλος ο πλανήτης κι όλες οι ηλικίες «Ήρθαν κοντά» με τους Beatles!

Διαβάστε επίσης

Παναμάς – Συγκλονιστικό βίντεο: Άνδρας εκτελεί εν ψυχρώ δύο διαδηλωτές σε αντικυβερνητική συγκέντρωση

ΗΠΑ: 23χρονος αποκεφάλισε την 64χρονη γιαγιά του (Video)

Ινδονησία: Απανωτοί σεισμοί 7,1 και 6,9 Ρίχτερ

Keywords
Τυχαία Θέματα