Wagner: Ανατριχιαστική απειλή εκδίκησης για τον θάνατο Πριγκόζιν – «Να μας περιμένετε» (videos)

Προειδοποιεί με αντίποινα η μισθοφορική οργάνωση Wagner για τον θάνατο του Γεβγένι Πριγκόζιν, σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους στην Ρωσία.

Ο θάνατος του Πριγκόζιν ακριβώς δύο μήνες μετά την αποκαλούμενη ανταρσία του κατά της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας, εκτιμάται ότι πυροδοτεί νέα ένταση στις τάξεις της Wagner, όπου κάποιοι θα θελήσουν να εκδικηθούν.

«Πολλές συζητήσεις για το τι θα κάνει η Wagner

στην παρούσα κατάσταση. Λέμε ένα πράγμα – αρχίζουμε. Να μας περιμένετε», ήταν το μήνυμα που έστειλαν προς κάθε κατεύθυνση κάποια στελέχη της μισθοφορικής οργάνωσης, που δεν κατονομάστηκαν.

Η εικόνα από την συντριβή του αεροσκάφους Embraer Legacy 600 στο οποίο επέβαιναν ο Πριγκόζιν και ο Ντμίτρι Ούτκιν, αποτυπώνει το δραματικό τέλος τους σε μία πύρινη σφαίρα, που συνετρίβη στο έδαφος ενώ πετούσε σε ύψος 28.000 ποδών. Το αεροσκάφος τυλίχτηκε στις φλόγες 31 μίλια από το εκτυφλωτικό παλάτι του Πούτιν στο Βαλντάι, της βόρειας Ρωσίας.

Λίγες ώρες αργότερα αξιωματούχοι της Wagner ανακοίνωσαν μέσω Telelgram: «υπάρχουν φήμες για τον θάνατο του αρχηγού της Wagner, Γεβγένι Πριγκόζιν. Λέμε ευθέως ότι υποπτευόμαστε ότι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου, υπό τις εντολές του Πούτιν, τον σκότωσαν… Θα οργανώσουμε μία δεύτερη «πορεία Δικαιοσύνης» προς την Μόσχα! Θα ήταν καλύτερο να είναι ζωντανός- για τα δικά σας συμφέροντα».

Τι δείχνει το δραματικό βίντεο της συντριβής και τα σενάρια

Στο δραματικό βίντεο που κατέγραψε την συντριβή του Embraer Legacy 600, φαίνεται πως κοντά πετούσε κι ένα άλλο αεροπλάνο, που λάμβανε μέτρα αποφυγής, σαν να προσπαθούσε να αποφύγει πύραυλο εδάφους-αέρος και γύρισε πίσω. 

Το Embraer Legacy 600 μπορεί να χτυπήθηκε από κάποιον τέτοιο πύραυλο εδάφους-αέρος, ή τυλίχτηκε στις φλόγες μετά από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί μέσα στο αεροπλάνο, όπως γράφει η Sun. Πηγές τις οποίες επικαλείται η Sun αναφέρουν ότι υπάρχουν φήμες πως στο αεροπλάνο του Πριγκόζιν είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά μέσα σε κιβώτιο που υποτίθεται ότι είχε «ακριβά κρασιά».

Βρετανικές πηγές από τις μυστικές υπηρεσίες, ανέφεραν στην Daily Telegraph ότι το αεροπλάνο του Πριγκόζιν μπορεί να έπεσε από ενέργεια των ρωσικών υπηρεσιών εσωτερικής ασφάλειας, της FSB, κατόπιν εντολών του Πούτιν.

Ρωσικά κανάλια αναφέρθηκαν επίσης σε πιθανή «τρομοκρατική ενέργεια», με στόχο το σύνολο της ηγεσίας της Wagner. Κάτοικοι της περιοχής όπου έπεσε το αεροπλάνο ανέφεραν ότι άκουσαν «δύο μεγάλης εκρήξεις» πριν από την συντριβή.

Την ώρα της συντριβής ο Βλαντίμιρ Πούτιν συμμετείχε σε εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της νίκης στην μάχη του Κουρσκ, τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά την τελετή ο Πούτιν έφυγε μάλλον βιαστικά από τον χώρο των εκδηλώσεων.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε μπαρ στην Καλιφόρνια – Τουλάχιστον 4 νεκροί (videos)

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Στην Κύπρο ο Αμερικανικός γερουσιαστής – Θα συναντηθεί με τον Χριστοδουλίδη

ΗΠΑ: Χωρίς Τραμπ το ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικάνων – Ποιοι βγήκαν κερδισμένοι

Keywords
Τυχαία Θέματα