X.A.: Ανιχνευτικές κινήσεις, υψηλότερα των 870 μονάδων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Με θετικά πρόσημα κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων βοήθησαν τους επενδυτές να βάλλουν σε “δεύτερο πλάνο”, τις εξελίξεις στο μέτωπο του “Brexit”, αλλά και τις αυξανόμενες ενδείξεις ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη χάνει τη δυναμική της.

Να σημειωθεί ότι οι αγορές, σήμερα, περιμένουν και τις δηλώσεις Ντράγκι, (η τελευταία του παρουσία στην προεδρία της ΕΚΤ).

Από εκεί και πέρα, “τα 27 κράτη-μέλη υποστηρίζουν, κατ' αρχάς, μια παράταση του ‘Brexit’ πέραν της 31ης Οκτωβρίου, αλλά εξακολουθούν να συζητούν τη διάρκεια

αυτής της αναβολής”, δήλωσε σήμερα μια ευρωπαϊκή πηγή, μετά τη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες οι πρεσβευτές από τα 27 κράτη-μέλη.

Από την άλλη, η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη μόλις που επεκτάθηκε τον Οκτώβριο, καθώς η ζήτηση συρρικνώθηκε, σύμφωνα με την έρευνα της ιδιωτικής εταιρείας Markit.

Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης ΡΜΙ έφτασε στις 50,2 μονάδες, ελαφρώς υψηλότερα από το χαμηλό εξαετίας του Σεπτεμβρίου των 50,1 μονάδων.

Ο ΡΜΙ στον κλάδο των υπηρεσιών ενισχύθηκε στις 51,8 μονάδες, από 51,6 τον Σεπτέμβριο και ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν 51,9.

Ο Οκτώβριος δεν ήταν καλός μήνας για τη μεταποίηση, με τον ΡΜΙ να διατηρείται στις 45,7 μονάδες, σε χαμηλό που δεν είχε φτάσει επτά χρόνια. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα ανέλθει στις 46 μονάδες.

Ερχόμενοι στο Χ.Α. και λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισό της συνεδρίασης, ο γενικός δείκτης κινείται, κατά κύριο λόγο, με θετικό πρόσημο, δοκιμάζοντας τιμές υψηλότερα των 870 μονάδων, με την ψυχολογία των αγοραστών να ενισχύεται και από την υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών κρατικών τίτλων προς νέα ιστορικά χαμηλά, ενώ στα γνωστά επίπεδα των τελευταίων ημερών παραμένει ο τζίρος.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 876,59 (+0,40%) και 873,07 μονάδων (-0,01%), ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 26 εκατ., από τα οποία τα 0,8 εκατ. αφορούν “πακέτα”.

Από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τα μεγαλύτερα κέρδη για ΕΧΑΕ (+1,23%), ΟΠΑΠ (+1,14%), Σαράντη (+1,53%) και Fourli (+2,80%).

Από τους τίτλους που πιέζονται προς χαμηλότερες αποτιμήσεις, οι μεγαλύτερες απώλειες για Μυτιληναίο (-1,01%), ΟΛΠ (-1,09%) και TITC (-1,38%). Όλοι οι υπόλοιποι τίτλοι του FTSE25, κινούνται πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος, με οριακές μεταβολές, ενώ παραμένει η επενδυτική αδιαφορία για τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, θα ήταν θετική ένδειξη το κλείσιμο του γενικού δείκτη υψηλότερα των 876 – 878 μονάδων.

ΧΑανίχνευσηκινήσεις870 ΜΟΝΑΔΕΣHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα