Άδωνις Γεωργιάδης: «Είμαι 100% με τον αγροτικό κόσμο»

Στις αγροτικές κινητοποιήσεις αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι σέβεται τον αγροτικό πληθυσμό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA, ο υπουργός Υγείας σχολίασε: «Προσωπικά μου είναι αδύνατο να αντιδικήσω με τους αγρότες. Είμαι πολύ περήφανος γιατί ως υπουργός Εργασίας πέρασα 2 πολύ σημαντικά μέτρα για τους αγρότες. Την επέκταση του επιδόματος μητρότητας στους 9 μήνες στις αγρότισσες και την αύξηση των ορίων χρεών στο ΕΦΚΑ μέσω του ΟΓΑ από τις 6 στις 10.000 ευρώ. Εμπράκτως έχω πει ως υπουργός ότι σέβομαι τον αγροτικό κόσμο. Εγώ δεν μπορώ να μιλήσω για τα μέτρα αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πρωθυπουργός που αντιλαμβάνεται την ανάγκη της χώρας να έχει αγροτική παραγωγή. Είμαι 100% με τον αγροτικό κόσμο. Τους αγαπώ και τους σέβομαι. Ο τρόπος των κινητοποιήσεων των αγροτών δείχνει ενσυναίσθηση».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στα απογευματινά ιατρεία του ΕΣΥ: «Πριν από 22 χρόνια στο ΕΣΥ θεσπίστηκαν τα απογευματινά ιατρεία. Αυτό που συνέβαινε τότε ήταν η μεγάλη αναμονή. Έτσι, ξεκίνησε αυτή η διαδικασία. Τότε, είχε γίνει φασαρία και μετά από λίγα χρόνια σταμάτησε. Αυτός που έχει να πληρώσει, πληρώνει το απόγευμα και αυτός που δεν έχει, πηγαίνει το πρωί που δεν θα έχει πια τόση αναμονή στα πρωινά χειρουργεία. Δίνουμε το δικαίωμα στις κλινικές του ΕΣΥ όσες μπορούν και θέλουν να κάνουν χειρουργεία. Είναι θέμα νοσοκομείου και κλινικής. Ο βασικότερος όρος είναι πως δεν θα μπορεί να κάνει λιγότερες επεμβάσεις που έκανε το πρωί».

Και πρόσθεσε: «Δεν μιλάμε για νόμιμο “φακελάκι”. Κάποιοι γιατροί παίρνουν “φακελάκι”. Η διαδικασία θα είναι πως θα πηγαίνεις σε ένα νοσοκομείο και ζητάς να κάνεις νωρίτερα το απόγευμα και το κόστος είναι όσο πληρώνει ο ΕΟΠΥ για την κάθε ιατρική πράξη. Από την αμοιβή αύτη παίρνει ο χειρουργός, ο αναισθησιολόγος και το νοσοκομείο. Το πρωί παραμένει δωρεάν».

Αναφερόμενος, τέλος, στην ασφαλιστική ικανότητα όσων έχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ, ο υπουργός σημείωσε: «Ανασφάλιστοι συμπολίτες μας χωρίς δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας δεν θα μείνουν. Η άποψή μου είναι πως πρέπει να έχουν στις δημόσιες. Τα μέτρα covid αίρονται όταν λήγει. Χθες υπεγράφη και από τον κ. Πετραλιά η ΚΥΑ για την ανανέωση των 4.000 μέσω ΔΥΠΑ για τα νοσοκομεία και έχει σταλεί για να εκδοθεί».

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης για Τέμπη: «Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη» (Video)

Αυγενάκης για αγροτικό: «Πρέπει να γίνουν σοβαρές παρεμβάσεις» – Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά λαϊκό και ανεξάρτητο κόμμα – Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των Τεμπών

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άδωνις Γεωργιάδης, Είμαι 100,adonis georgiadis, eimai 100