Αφιέρωμα δύο ημερών για το δισύλλαβο μουσικό ρεύμα του νότιου Μπρονξ από το Kosmos FM

Έχει ηλικία η μουσική; Ρητορικής φύσης ερώτημα. Πόσω μάλλον όταν αφορά το χιπ χοπ. Το οποίο ως είδος τα ’χει τα χρονάκια του κι ας μην του φαίνεται. Το χιπ χοπ που λέτε πενηντάρισε. Το βάζει ο νους σας ότι ο αποκαλούμενος και ήχος της πόλης «γεννήθηκε» πριν από μισό αιώνα;

Στο Kosmos FM έχουν όμως εορτολόγιο

– τίποτα δεν αφήνουν να «περάσει» – θυμήθηκαν ότι πάνω – κάτω στα μέσα της δεκαετίας του 1970 αναπτύχθηκε στους δρόμους του νότιου Μπρόνξ, το καλλιτεχνικό ρεύμα τιμήθηκε δεόντως στα φετινά Grammy, και νάσου το Kosmos οργάνωσε για αύριο και μεθαύριο ένα ενδιαφέρον, χορταστικό, διήμερο αφιέρωμα στη μουσική που έχει για γονείς μουσικούς, ντιτζέι, χορευτές του δρόμου και ράιτερς και στις μέρες είναι στα πλέον εκ διαμέτρου αντίθετα σημεία: στα ολόφωτα στάδια και μεγάλους συναυλιακούς χώρους, αλλά και στους δρόμους, στο σκοτάδι των γκέτο.

Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Kosmos με όσα έχουν ετοιμάσει και θα παρουσιάσουν έχουν διαμορφώσει μια μεγάλη βεντάλια θεματικών: για το ελληνικό χιπ χοπ, τις γυναίκες του hip hop όπως οι MC Lyte και Queen Latifah στα 80’s και 90’s έως τις Megan Tee Stalion και Cardi B του σήμερα, το χιπ χοπ ανα τον κόσμο, τη σχέση του με το Rock ‘n Roll, τις ρίζες και τις απαρχές του, αλλά και την «επόμενη μέρα» μέσα από ανεξάρτητες εταιρείες όπως οι Mello Music και BackwoodsStudioz και ταλαντούχους πρωταγωνιστές σαν τους Kendrick Lamar, Tyler The Creator και πάει λέγοντας.

Καλή ακρόαση.

Διαβάστε επίσης:

Το πλάνο από την αλήθεια «μετακινήθηκε» στο Action 24

Το Mega ωφελήθηκε από υποχώρηση στην τηλεθέαση του ανταγωνισμού

«Σασμός» με την κορυφή της τηλεθέασης

Keywords
Τυχαία Θέματα