Αυστραλία: Ψάχνουν ανάμεσα σε τόνους σκουπιδιών μια αγνοούμενη γυναίκα

Εδώ και μία εβδομάδα άνδρες της αυστραλιανής αστυνομίας κάνουν την πιο παράξενη έρευνα που θα  μπορούσαν να φανταστούν: ψάχνουν σε μία χωματερή με πάνω από 3.000 τόνους απορρίμματα αναζητώντας οτιδήποτε θα μπορούσε να τους οδηγήσει στην εξακρίβωση της τύχης της συνταξιούχου δασκάλας Λέσλι Τρότερ, η οποία είναι αγνοούμενη τον τελευταίο μήνα.

Η 78χρονη Τρότερ αναφέρθηκε ως αγνοούμενη από συγγενείς της στο τέλος Μαρτίου. Οι έρευνες για τον εντοπισμό της εστιάστηκαν σε ένα δάσος που βρίσκεται κοντά στο σπίτι της, στο Μπρίσμπεϊν, όπου η 78χρονη έκανε περιπάτους. Όμως ύστερα

από μέρες άκαρπων ερευνών το τμήμα ανθρωποκτονιών της αστυνομίας της πολιτείας Κουίνσλαντ αποκάλυψε ότι υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα  ότι η γυναίκα ίσως έπεσε θύματα δολοφονικής επίθεσης και το άψυχο σώμα της τοποθετήθηκε σε κάδο απορριμμάτων και κατέληξε στην χωματερή.

Τότε άρχισε η πιο παράξενη έρευνα της αυστραλιανής αστυνομίας, που έπρεπε να αναζητήσει ίχνη της 78χρονης στα σκουπίδια. Αλλά κανένας δεν μπορούσε να δώσει οδηγίες στους αστυνομικούς για το πού και πώς πρέπει να ψάχνουν στα σκουπίδια. Κι αυτό γιατί το απορριμματοφόρο που μάζεψε τα σκουπίδια από την γειτονιά της 78χρονης ήταν το ένα από τα 23 που πήγαν τα απορρίμματα στον σταθμό μεταφόρτωσης και συμπίεσης, πριν καταλήξουν στην χωματερή.

Πριν από λίγες μέρες όμως, ανάμεσα σε ένα βουνό απορριμμάτων βρέθηκε έναν κομμάτι χαρτί, μιας γειτόνισσας της αγνοούμενης γυναίκας. Κι αυτό αποτελεί ένδειξη ότι οι αστυνομικοί ψάχνουν στο σωστό σημείο.

Η έρευνα στην χωματερή άρχισε στις 18 Απρίλιου και στις αρχές αυτής της εβδομάδας σταμάτησε για λίγο λόγω της μεγάλης υγρασίας και των θυελλωδών ανέμων, που καθιστούσαν αδύνατη την εργασία των αστυνομικών ανάμεσα σε βουνά από σκουπίδια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ABC Brisbane (@abcbrisbane)

Ο αστυνομικός επιθεωρητής που έχει την ευθύνη για τις έρευνες, Άντριου Μάσινχαμ κάνει λόγο για «μια πολύ παράξενη» έρευνα, καθώς όπως λέει «υπάρχουν πάνω από 3.000 τόνοι γενικών απορριμμάτων που πρέπει να τα εξετάσουμε». Τα απορρίμματα ξεθάβονται, τοποθετούνται σε μακριές γραμμές κι εκεί οι αστυνομικοί ψάχνουν με τα χέρια ανάμεσα στα σκουπίδια.

Μέχρι σήμερα η αστυνομία έχει ερευνήσει το 15% του όγκου των απορριμμάτων στον συνολικό χώρο και εκτιμάται ότι θα χρειαστούν πολλές εβδομάδες για να ολοκληρωθούν οι έρευνες. Ωστόσο τουλάχιστον έχουν διαπιστώσει ότι ψάχνουν στο σωστό μέρος, κι όχι στα τυφλά.

Όσο για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο της Τρότερ: η αστυνομία ερευνά πιθανή σχέση της εξαφάνισης της γυναίκας με τη συνήθειά της να ελέγχει τους κάδους απορριμμάτων γύρω από το σπίτι της για ανακυκλώσιμα υλικά που είχαν τοποθετηθεί σε λάθος κάδους. Η Τρότερ συνήθιζε να μαζεύει τα ανακυκλώσιμα υλικά και να τα τοποθετεί στους σωστούς κάδους κι ίσως αυτή η συνήθεια, κάποιον ενόχλησε και τελικά της στοίχησε τη ζωή.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Νταντά βίασε 13χρονο – «δέξου το σαν άνδρας»

Σουδάν: Τουρκικό μεταγωγικό δέχτηκε πυρά έξω από το Χαρτούμ

Ερντογάν: Ακύρωσε και νέα εμφάνιση λόγω ασθένειας

Keywords
Τυχαία Θέματα