Αυτά είναι τα νέα – ηλεκτρικά – λεωφορεία που θα κυκλοφορήσουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Photos)

Η κινεζική Yutong Bus είναι η εταιρεία που επικράτησε στο τμήμα του μεγάλου διαγωνισμού που αφορά στην προμήθεια 250 απλών ηλεκτρικών λεωφορείων.

Hδη άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την παραοδση των πρώτων οχημάτων μέσα στη χρονιά που διανύουμε. Τα λεωφορεία θα έρθουν σταδιακά.

Οπως αναφέρει το carandmotor.gr με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η Yutong ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος, με προσφερόμενη τιμή 440.720

ευρώ πλέον ΦΠΑ για κάθε λεωφορείο.

Η συνολική προσφορά ανέρχεται στα 110,8 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων 7 συστημάτων συσσωρευτή-ταχυφορτιστή με προσφερόμενη τιμή μονάδας 92.100 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Ειδικότερα, πρόκειται για 250 αστικά ηλεκτρικά λεωφορεία 12 μέτρων ελάχιστης αυτονομίας 180 χλμ. και αρχικού προϋπολογισμού 123,75 εκατ. ευρώ.

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία θα ενταχθούν στον στόλο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας στο επιβατικό κοινό φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις.

Τη μερίδα του λέοντος απο τα καινούργια λεωφορεία θα την πάρει η Αθήνα. Τα λεωφορεία θα αντικαταστήσουν αντιστοιχο αριθμό των παλαιότερων σε ηλικία λεωφόρείων της ΟΣΥ (υπάρχουν ακόμα και τώρα κάποια που κυκλοφορούν απο το… 1993) και φυσικά θα έχουν όλα τον χρωματισμό των οχημάτων που ήδη κυκλοφορύν στο λεκανοπέδιο.

Διαβάστε επίσης

Κιβωτός του Κόσμου: Η ώρα των εξηγήσεων για τον πατέρα Αντώνιο – Καταθέτει το υπόμνημα, τι θα υποστηρίξει

Λούτσα: Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε δέντρο – Ένας σοβαρά τραυματίας

Σάμος: Αγνοούνται τέσσερις μετανάστες – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Keywords
Τυχαία Θέματα