«Αγριότητα επιπέδου ISIS» η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ λέει ο Λευκός Οίκος

Οι ΗΠΑ αποκαλούν την επίθεση της Χαμάς «αγριότητα επιπέδου ISIS», σύμφωνα με συνέντευξη Τύπου του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου. Την ίδια ώρα ο Παλαιστίνιος πρόεδρος ζητά από τον ΟΗΕ να σταματήσει την επίθεση στη Γάζα.

Ανώτερος αξιωματούχος στον τομέα της άμυνας των ΗΠΑ είπε: «Θέλω να διαφοροποιήσω την περίπτωση αυτή, από άλλες που έχουμε δει μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς». Πρόκειται

για μια «αγριότητα επιπέδου ISIS», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο αξιωματούχος είπε ότι πρόκειται για μια «άνευ προηγουμένου επίθεση στο Ισραήλ», με σπίτια να καίγονται ολοσχερώς και νεαρούς ανθρώπους να σφαγιάζονται σε ένα μουσικό φεστιβάλ.

ΗΠΑ: Συνυπεύθυνο το Ιράν στις επιθέσεις της Χαμάς, αλλά δεν έχουμε στοιχεία για άμεση συμμετοχή του

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, σε δηλώσεις κατήγγειλε τον ρόλο της Τεχεράνης στη νέα κρίση που ξέσπασε στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο (9/10) η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση.

«Το Ιράν υποστηρίζει εδώ και καιρό την Χαμάς και άλλα τρομοκρατικά δίκτυα στην ευρύτερη περιοχή», είπε στο δίκτυο MSNBC. «Από αυτήν την άποψη, το Ιράν είναι σαφώς συνυπεύθυνο. Ωστόσο, όσον αφορά συγκεκριμένα στοιχεία για αυτές τις επιθέσεις, όχι δεν έχουμε τίποτα», συμπλήρωσε.

Λευκός Οίκος: 11 Αμερικανοί έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν εξέδωσε δήλωση από τον Λευκό Οίκο, ανακοινώνοντας ότι τουλάχιστον 11 Αμερικανοί είναι επιβεβαιωμένα νεκροί, ως αποτέλεσμα της αιφνιδιαστικής επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ και επαναλαμβάνει ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παρέχουν στο Ισραήλ ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί το έθνος και τον λαό του, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η οποία μοιράστηκε και μέσω social media.

Βοήθεια από τον ΟΗΕ ζητά ο Παλαιστίνιος πρόεδρος

Εντωμεταξύ ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε σήμερα τον ΟΗΕ να παρέμβει για να αποτρέψει την ανθρωπιστική καταστροφή λόγω της “συνεχιζόμενης ισραηλινής επίθεσης, ειδικά στην Γάζα“.

Από την πλευρά του ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν τόνισε στον Παλαιστίνιο πρόεδρο ότι η χώρα του θα συνεχίσει την υποστήριξή της προς τους Παλαιστίνιους, θα σταθεί στο πλευρό τους και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της ηρεμίας και της σταθερότητας στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Την ίδια ώρα, στο Κάιρο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας συμφώνησαν ότι πρέπει να πρυτανεύσει η “φωνή της λογικής” στον συνεχιζόμενο πόλεμο μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

Ο Σίσι και ο πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που συζήτησαν τις εξελίξεις στη σύγκρουση σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, συμφώνησαν ότι η συνεχιζόμενη κλιμάκωση απειλεί τη σταθερότητα της περιοχής, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση Ερντογάν στον Ισραηλινό πρόεδρο: Να μην πληγεί αδιακρίτως ο λαός της Γάζας

Κόλαση πυρός στη Μέση Ανατολή: «Ήθελαν πόλεμο και θα τον έχουν» λέει ο Νετανιάχου – «Ανοικτή» σε εκεχειρία η Χαμάς πριν την χερσαία επίθεση στη Γάζα

Ισραηλινό υπουργείο Εσωτερικών: Οι πολίτες πρέπει να προετοιμαστούν για να παραμείνουν 72 ώρες στα καταφύγια

Keywords
Τυχαία Θέματα