Αγρότες: Προετοιμάζουν την «απόβαση» στην Αθήνα – Συνεχίζουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες που επιμένουν στην κάθοδό τους στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη παρά την «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης για ανοιχτούς δρόμους.

Πιο αναλυτικά, στο μπλόκο των Μαλγάρων οι αγρότες σήμερα δεν προχώρησαν σε κάποια κινητοποίηση και δεν απέκλεισαν την εθνική οδό, αλλά αύριο το πρωί σε συνέλευσή τους θα αποφασίσουν αν προχωρήσουν την Κυριακή σε κάποια κίνηση.

Την ίδια ώρα, στο μπλόκο στα Μουδανιά, παρέμεινε το Σάββατο κλειστή η εθνική οδός για δύο

ώρες μέχρι τις 21.00, ενώ στον κόμβο του Νησελίου πραγματοποιήθηκε αποκλεισμός της Εγνατίας για μία ώρα, από τις 19.00 μέχρι τις 20.00.

Συνδικαλιστικές πηγές από τις τάξεις των αγροτών ανέφεραν στην ιστοσελίδα πως ακόμη γίνονται ζυμώσεις για το συλλαλητήριο της Αθήνας. Το πλέον πιθανό σενάριο είναι να κατεβάσουν τρακτέρ οι παραγωγοί της Λάρισας και της Βοιωτίας με τους συμμετέχοντες από την υπόλοιπη χώρα να καταφθάνουν στην πρωτεύουσα με μισθωμένα πούλμαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αγρότες που δεν θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, προσανατολίζονται σε αποκλεισμούς τελωνείων και λιμανιών.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, διαμηνύει ότι «Οι πόρτες διαλόγου παραμένουν ανοιχτές».

«Η κυβέρνηση έκανε τις προτάσεις της και στη συνέχεια πιο βελτιωμένες προτάσεις, άλλοι ικανοποιήθηκαν, άλλοι ήθελαν περισσότερα άλλοι θεωρούν ότι υπάρχει μία εμπιστοσύνη αλλά οι πόρτες του διαλόγου παραμένουν ανοικτές», σημειώνει.

Νωρίτερα σήμερα, κατατέθηκε στη Βουλή η διάταξη που προβλέπει την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και φέτος, καθώς και τη δυνατότητα προκαταβολής μέρους του ποσού.

Διαβάστε επίσης:

«Άναψαν» τα αίματα στη Λάρισα – Ανήλικες πιάστηκαν στα χέρια

Ημαθία: Έκλεισαν την Εγνατία Οδό οι αγρότες – «Ετοιμαζόμαστε για Αθήνα»

Βουλή: Λήξη συναγερμού – Δεν βρέθηκε ύποπτο αντικείμενο

Keywords
Τυχαία Θέματα