Αισιόδοξοι στο ΠΑΣΟΚ για τις δημοσκοπήσεις

Οι δημοσκοπήσεις για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι οι καλύτερες το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, όπως λένε στη Χαριλάου Τρικούπη, σύντομα αυτό θα αλλάξει. Στην ανάλυση για το τι έφταιξε, οι πάντες τονίζουν ότι δεν είναι ένα πρόβλημα μονοδιάστατο, αλλά πολυπαραγοντικό.

Αρχικά, η στάση του κόμματος στο θέμα του γάμου των ομοφύλων και η απουσία του ενός τρίτου των βουλευτών. Έπειτα, τα μη κρατικά πανεπιστήμια και η στάση του Κινήματος,

η οποία μπέρδεψε και δίχασε τους ψηφοφόρους. Και τέλος, ο «αναβρασμός» που επικράτησε στις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και οι διαρροές για «καβγάδες», που έδειξαν απουσία συνοχής.

Μέσα σε όλα αυτά συμπληρώστε – αν και δεν το παραδέχονται δημόσια – την παρουσία του Μανώλη Χριστοδουλάκη σε κοινή εκδήλωση με τον Διονύση Τεμπονέρα και την Έφη Αχτσιόγλου. Αυτό ενόχλησε πολύ τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, κυρίως διότι η βάση του κόμματος είναι «αντιΣΥΡΙΖΑ» και ούτε που θέλει να ακούει για οποιαδήποτε συνεργασία. Αφήστε που, την ώρα που όλα δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει τον πρώτο ρόλο στις εξελίξεις του χώρου της Κεντροαριστεράς, μόνο ζημιά θα μπορούσε να κάνει.

Παρεμπιπτόντως μία μικρή υποσημείωση για τα όσα γράψαμε παραπάνω για τις δημοσκοπήσεις. Μόνο μία δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται. Καμία άλλη δεν το δείχνει αυτό. «Φαβορί» για τη δεύτερη θέση παραμένει το ΠΑΣΟΚ, αλλά το θέμα είναι ότι πρέπει να τρέξει…

Διαβάστε επίσης:

Ο Αυτιάς διεξάγει κανονικά προεκλογική εκστρατεία για την ευρωβουλή – Ακλόνητο φαβορί για την πρωτιά

Το ευρω-αποτέλεσμα κρίνει τον ανασχηματισμό

Η Νέα Αριστερά σώζει τον… Κασσελάκη;

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αισιόδοξοι, ΠΑΣΟΚ,aisiodoxoi, pasok