Αλεξανδρούπολη: Αναβαθμίζουμε το λιμάνι (για την Ουκρανία) και χάνουμε το νοσοκομείο

Το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, δεν είναι ένα απλό… «νοσοκομείο».

Πρόκειται για την ακρίβεια, για ένα από τα 6 μεγάλα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Χώρας.

Για τα οποία υπήρξε μία πολυετής προσπάθεια από τις κυβερνήσεις, κυρίως αν όχι αποκλειστικά, του ΠΑΣΟΚ – και διάθεση των ανάλογων πόρων- ώστε η χώρα να αποκτήσει ένα σύγχρονο αποκεντρωμένο και ισχυρό σύστημα δημόσιας υγείας.

Το συγκεκριμένο δε (εγκαινιάστηκε το 2003

και έχει δυναμικότητα 673 κλινών) σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με σκοπό να αποτελέσει κι ένα καθοριστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. Για προφανείς λόγους εθνικού μηνύματος και ενίσχυσης ενός τόπου, που χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλον ίσως, τη στήριξη του κεντρικού κράτους.

Το πώς γίνεται αυτή η βασική και πολυεπίπεδης σημασίας υποδομή να απειλείται από την πυρκαγιά, θα αποτελούσε ένα αδιανόητο ερώτημα, εάν στο μεταξύ δεν είχε καταστραφεί από φωτιά η βάση στη Νέα Αγχίαλο. Αλλά και πάλι το ερώτημα παραμένει αδυσώπητο.

Πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχουν όλες εκείνες οι προβλέψεις και τα μέτρα, που να περιφρουρούν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο από οποιαδήποτε απειλή, ακόμα κι αν πρόκειται για μία μεγάλη πυρκαγιά;

Την ώρα, που η ελληνική κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου, στο πλαίσιο έστω των απαιτήσεων του ΝΑΤΟ, για αναβάθμιση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, ώστε να συνδράμει στις επιχειρήσεις στήριξης της Ουκρανίας, πώς γίνεται να κινδυνεύει το Νοσοκομείο;

Δηλαδή, μπορεί να κινδυνεύσει και το λιμάνι από την (ή από μία άλλη) πυρκαγιά;

Και επειδή κυκλοφόρησαν, – καταφανέστατα ανοήτως – σενάρια περί… «υβριδικού πολέμου», καλό είναι να μην εκτίθεται περισσότερο ο κρατικός μηχανισμός και η κυβέρνηση φυσικά.

Διότι εάν αυτό είναι έργο… «υβριδικής επίθεσης», τότε αλίμονο στη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Νέα εδεσματολογική τάξη πραγμάτων…

Νομοσχέδιο – έκτρωμα για το σμπαράλιασμα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων

Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι «ναι μεν αλλά»!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλεξανδρούπολη, Αναβαθμίζουμε, Ουκρανία,alexandroupoli, anavathmizoume, oukrania