Άλκης Καμπανός: Ένας χρόνος από τη δολοφονία – Τρισάγιο και πορεία μνήμης στη Θεσσαλονίκη (Videos)

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού στην είσοδο πολυκατοικίας επί της οδού Γαζή στη Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

O 19χρονος οπαδός του Άρη υπέκυψε στα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχτηκε με αιχμηρά αντικείμενα, ξύλα και λοστούς, επειδή υποστήριζε μία άλλη ομάδα, από εκείνη των δραστών.

Με αφορμή την σημερινή επέτειο στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις έχουν προγραμματιστεί

δεκάδες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής.

Όσοι θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη του Άλκη, θα συγκεντρωθούν στις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης στον τόπο δολοφονίας του, μεταξύ των οδών Νικ. Πλαστήρα και Άλκη Καμπανού (πρώην Θεοδ. Γαζή).

Στη συνέχεια, η πορεία θα κατευθυνθεί στις 19.00 το απόγευμα στο Πάρκο Αθλητικής Φιλίας. Εκεί είναι το ραντεβού με όλους τους συλλόγους, αθλητές, πολίτες που δεν θα βρίσκονται στο σημείο της δολοφονίας.

Τέλος, μέσω της Λεωφόρου Στρατού η πορεία θα καταλήξει στο μνημείο του Λευκού Πύργου. Εκεί θα υπάρξει προβολή φωτογραφιών του Άλκη, φωτογραφιών από ενέργειες που έγιναν στη μνήμη του σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και από ενέργειες της «Δομής εις το όνομα του Άλκη». Επίσης θα υπάρξει και ένα δρώμενο μπροστά στο Λευκό Πύργο.

Τέλος, τα χρώματα του κίτρινου, του πορτοκαλί και του σιέλ θα «ντυθούν» σήμερα, στην ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, οι «ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός σήμερα: Τσουχτερό κρύο, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια στα ορεινά (Videos)

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου

Λάρισα: Σήμερα η κηδεία της 40χρονης που έπεσε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας

Keywords
Τυχαία Θέματα