Αλλαγή των προτεραιοτήτων: Η Ρωσία δεν θεωρείται πλέον ως η κορυφαία απειλή από τους Γερμανούς

Την ώρα που η Ρωσία δεν δείχνει σημάδια ότι σχεδιάζει να τερματίσει την επίθεσή της στην Ουκρανία δύο χρόνια μετά την έναρξη μιας πλήρους κλίμακας εισβολής — οι Γερμανοί βλέπουν τώρα τα ζητήματα όπως η μετανάστευση και η απειλή από το ριζοσπαστικό Ισλάμ ως πιο άμεσες ανησυχίες από μια απειλή από το Κρεμλίνο.

Αυτό προκύπτει από νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα ενόψει της Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Μονάχου, που ξεκινά στη Γερμανία

την Παρασκευή.

Ενώ η Ρωσία θεωρήθηκε ως η υπ’ αριθμόν ένα απειλή στη Γερμανία στον περσινό Δείκτη Ασφαλείας του Μονάχου, τώρα έχει υποχωρήσει στην έβδομη θέση στην ετήσια έκθεση.

Το ίδιο ισχύει σε όλες τις χώρες της ομάδας G7 – η απειλή που θέτει η Ρωσία αναφέρθηκε ως η κύρια ανησυχία σε έρευνες που διεξήχθησαν στα τέλη του 2022 για τον Δείκτη Ασφαλείας του Μονάχου 2023, αλλά έπεσε στην τέταρτη θέση συνολικά ένα χρόνο αργότερα.

Τα ευρήματα έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή του πολέμου, καθώς η Ουκρανία επιδιώκει να αναθερμάνει την ευρωπαϊκή υποστήριξη καθώς η δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην πολεμική προσπάθεια παραπαίει λόγω της συνεχιζόμενης ρεπουμπλικανικής αντίθεσης στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε ένα πακέτο βοήθειας 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για το Κίεβο νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι είναι ανεπαρκές καθώς οι οικονομικές ανάγκες της Ουκρανίας αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Το συμπέρασμα της έρευνας ότι η γερμανική κοινή γνώμη ανησυχεί λιγότερο για τη ρωσική απειλή από ό,τι ήταν κάποτε αποτελεί ένδειξη της αλλαγής των προτεραιοτήτων στην Ευρώπη καθώς ο δυσεπίλυτος πόλεμος μπαίνει στον τρίτο χρόνο του.

Ενώ η Ουκρανία έχει προκαλέσει σημαντική ζημιά στον ρωσικό στρατό από την έναρξη του πολέμου, η αντεπίθεσή της το 2023 σημείωσε αργή πρόοδο. Σε μια προσπάθεια ανάταξης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι τον ανώτατο στρατηγό του Ζαλούζνι την περασμένη εβδομάδα με τον Σίρσκι και ξεκίνησε έναν ευρύτερο ανασχηματισμό ηγεσίας.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αναμένεται να κυριαρχήσει στη φετινή Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, ο ίδιος ο Ζελένσκι αναμένεται ευρέως να κάνει την εμφάνισή του – δύο χρόνια αφότου πέταξε στο Μόναχο για να κάνει μια απελπισμένη έκκληση για διεθνή βοήθεια στο συνέδριο λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η πλήρης εισβολή της Ρωσίας.

Διαβάστε επίσης:

Χαμάς: Άλλοι τρεις όμηροι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα

Συναγερμός στη Βουλγαρία: Αγνοείται Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο Μπόροβετς

Γλυφάδα: «Να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με άλλη υπόθεση» – Η πρώτη αντίδραση του Σπύρου Καρνέση μετά το μακελειό στη ναυτιλιακή

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλλαγή, Ρωσία, Γερμανούς,allagi, rosia, germanous