ΑμεΑ πνίγηκε τρώγοντας – Καταγγελίες για το πρόγραμμα «προσωπικός βοηθός» -Τι λέει ο αδελφός της (Video)

Με τον πιο τραγικό τρόπο έρχονται στο φως προβλήματα σχετικά με το πρόγραμμα του «Προσωπικού Βοηθού», των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Αφορμή, ο θάνατος γυναίκας ΑμεΑ την ώρα που έτρωγε στο κρεβάτι της, με την προσωπική βοηθό να μη μπορεί να διαχειριστεί το περιστατικό, όπως καταγγέλλει ο αδελφός της άτυχης γυναίκας.

Όπως ανέφερε στο Mega ο κ. Γιώργος, ο αδελφός της,

η γυναίκα είχε μία προσωπική βοηθό μέσα από το ομώνυμο πρόγραμμα. Την ώρα που η άτυχη γυναίκα έτρωγε στο κρεβάτι της και πνίγηκε, η προσωπική βοηθός δε βρισκόταν εκεί.

Όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά δεν ήξερε τι να κάνει, δεν τηλεφώνησε στο 166 αλλά απευθύνθηκε στην άλλη γυναίκα που είχε η οικογένεια για να φροντίζει την μητέρα της. Όταν έφτασε το ΕΚΑΒ ήταν ήδη αργά.

«Είχαμε δύο προσωπικούς βοηθούς, γιατί η αδερφή μου είχε κινητικά προβλήματα και δικαιούτο 277 ώρες τον μήνα, και είχαμε και πρωί και απόγευμα. αυτό το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και δυσκολεύτηκα πολύ που το πρόγραμμά του να είναι συμβατό με της αδερφής μου, να έχει ελεύθερες ώρες. Η πιο εξειδικευμένη ήταν δυσεύρετη και δεν είχε επαρκείς γνώσεις για άτομα με αναπηρία», είπε αρχικά ο αδελφός της.

Και συμπλήρωσε ότι «μιλώντας με έναν γραμματέα μας είπε, όποιος θέλει από τους προσωπικούς βοηθούς μπορεί να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα του Ερυθρού Σταυρού. Όταν ήμουν στο σχολείο – επειδή είμαι εκπαιδευτικός – με πήρε στις 11.10 ο γείτονας και μου είπε ότι ζητούν βοήθεια από δίπλα η κοπέλα γιατί πνίγεται η αδερφή μου».

Σημειώνεται ότι πρόγραμμα «Προσωπικός βοηθός» αφορά σε ανθρώπους με αναπηρία, ωστόσο οι συμμετέχοντες δεν είναι απαραίτητο να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις ή να είναι νοσηλευτές. Σύμφωνα πάντως με τις οδηγίες του υπουργείου, υπάρχει μια επιτροπή που ελέγχει αν οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είναι ικανοί να προσφέρουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης

Εορταστικό ωράριο Πάσχα: Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα

Τροχαίο στη Ξάνθη: Νεκρός 25χρονος μετά από σύγκρουση μηχανών – Σε σοβαρή κατάσταση 35χρονος

Την Ολυμπιακή Φλόγα υποδέχονται σήμερα η Ξάνθη και η Κομοτηνή

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑμεΑ, – Καταγγελίες, -Τι, Video,amea, – katangelies, -ti, Video