Αναδίπλωση από την κυβέρνηση για τη διάταξη για τις ανεξάρτητες Αρχές – Αποσύρεται η διατύπωση για το απόρρητο

Σε αναδίπλωση φαίνεται πως οδηγείται η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις σχετικά με τη διάταξη που βάζει στο «στόχαστρο» τις ανεξάρτητες Αρχές καθώς προβλέπει ότι μπορούν να βρεθούν αντιμέτωπες με ευθύνες «αν ενήργησαν με δόλο ή παραβίασαν το απόρρητο των πληροφοριών και στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, έπειτα από τις αντιδράσεις αφαιρείται το τελευταίο σκέλος που αναφέρεται στο απόρρητο. Όπως υπογραμμίζουν αρμόδιες πηγές το τμήμα της διάταξης που αποσύρεται μπήκε εκ του περισσού, αφού

δεν υπάρχει δίωξη για παράβαση απορρήτου. 

Πρόκειται για την αναφορά που «φωτογραφίζει» τους επικεφαλής των Αρχών, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση των υποκλοπών και μπορεί να τους καταστήσει υπόλογους έναντι δικαστικών προσφυγών.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο άρθρο δεν τέθηκε στο στάδιο της διαβούλευσης παρά μόνο έγινε γνωστό με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή σήμερα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του avgi.gr, πηγές του ΥΠΕΣ αρνήθηκαν ότι έφεραν τη διάταξη μετά από εντολή του υπουργού και «δείχνουν» προς την πλευρά του Μαξίμου και συγκεκριμένα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένο.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, «είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για διάταξη που «φωτογραφίζει» απειλώντας τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, κ. Χρήστο Ράμμο, καθώς και στελέχη της ΑΔΑΕ, γιατί έκαναν το καθήκον τους προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στη ντροπιαστική για τη χώρα υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, που πλήγωσε και συνεχίζει να πληγώνει την Δημοκρατία στην χώρα. Υπόθεση για την οποία η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς. Προσπαθούν να τους τιμωρήσουν και να τους φοβίσουν, επειδή λειτούργησαν σύμφωνα με την συνταγματική επιταγή».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από τα Ιωάννινα: Οι πολίτες της Ηπείρου να αξιολογήσουν αντικειμενικά όσα έγιναν εδώ

Αναστάσιος Κανελλόπουλος: Τι δηλώνουν τα αδέλφια του για την απόφαση να γίνει πρόεδρος στο κόμμα Κασιδιάρη

Μαρινάκης: «Δεν έχω καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και τους σχεδιασμούς στο κόμμα Κασιδιάρη»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αναδίπλωση, Αρχές – Αποσύρεται,anadiplosi, arches – aposyretai