Ανδρουλάκης: «Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει λήξη της κυβέρνησης – Η ΝΔ θέλει αντίπαλο lifestyle»

Αιχμηρός κατά της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Έχοντας στα χέρια του την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και τα αρνητικά μηνύματα των δημοσκοπήσεων ο Νίκος Ανδρουλάκης ήθελε να τονώσει το ηθικό των υποψηφίων, οι οποίοι ανακοινώθηκαν σήμερα, αλλά και της βάσης του κόμματος.

Το μήνυμα του

Νίκου Ανδρουλάκη ήταν ξεκάθαρο: «Ένα ΠΑΣΟΚ ισχυρό, αξιωματική αντιπολίτευση την 9η Ιουνίου, σημαίνει ημερομηνία λήξης της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας». Αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος δεν έχει αλλάξει λεπτό, παρά τις τελευταίες μετρήσεις, οι οποίες δείχνουν ξανά το ΠΑΣΟΚ 3ο κόμμα. 

Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του:

Για τις Ευρωεκλογές: Μαζί θα είμαστε νικητές και την 9η Ιουνίου. Γι’ αυτό καλώ σήμερα κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό πολίτη να ενώσουμε τις αγωνίες μας, να ενώσουμε τις ελπίδες μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Ένα ΠΑΣΟΚ ισχυρό, αξιωματική αντιπολίτευση την 9η Ιουνίου, σημαίνει ημερομηνία λήξης της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή την ημερομηνία λήξης, που λαχταρούν σιγά -σιγά χιλιάδες Έλληνες πολίτες, βιώνοντας τις ανισότητες και την απαξίωση του κοινωνικού κράτους. Οικοδομούμε, λοιπόν, με σταθερά βήματα αυτό το οποίο έχει ανάγκη ο τόπος: Μια παράταξη δημοκρατική, με προοδευτικές, σύγχρονες ιδέες αλλά και νέο πολιτικό ήθος. Ήθος, αυτό θέλει ο ελληνικός λαός, και όχι την περιφρόνηση του προσφέρει η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης. 

Μια αξιόπιστη παράταξη με ώριμες επιλογές, που δεν επιλέγει τα εύκολα διχαστικά διλήμματα και την τοξικότητα. Που δεν πολιτεύεται με κοινοτοπίες και λόγια χωρίς κανένα κοινωνικό αντίκρισμα στην καθημερινότητα του πολίτη.

Για την απόφαση του ΣτΕ και την υπόθεση των παρακολουθήσεων: Αύριο το πρωί θα κάνω το χρέος μου, θα πάω στην ΑΔΑΕ να συναντήσω τον κύριο Ράμμο και να ζητήσω επίσημη και νόμιμη ενημέρωση.Με διαφάνεια και αξιοπρέπεια, τιμώντας τους αγώνες των παππούδων και των πατεράδων μας, γιατί αυτό ήταν το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα που εγγυήθηκε τη διάκριση των εξουσιών και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν μας έκαναν συνένοχους στα σκοτεινά τους παιχνίδια, τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα της αλήθειας. Οχι στο παρασκήνιο, όπως μου ζητούσαν για να με κάνουν συνένοχο στα σκοτεινά τους παιχνίδια. Θα ήταν πολύ καλό για τη δημοκρατία μας τον δρόμο που έχω διασχίσει εγώ, ο κ. Κουκάκης και λίγοι ακόμη, να τον είχαν περπατήσει και υπουργοί της ΝΔ. Κρύφτηκαν κι αυτό είναι μία κηλίδα στην ιστορία της ΝΔ. Και το λέω γιατί άκουγα σήμερα κι εχθές στελέχη τους να γιορτάζουν τα 50 χρόνια του κόμματός τους.

Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από αυτούς μπορεί να μην μιλούν, αλλά ξέρουν ότι εκεί που έχει οδηγήσει τη ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης είναι ντροπή για την ιστορία και της ΝΔ. Την Παρασκευή πήραν οι συκοφάντες την απάντησή τους.Οι συκοφάντες κάθε είδους, αυτοί που πήγαν να εργαλειοποιήσουν αυτή την υπόθεση, ενώ ξέρουμε τι έκαναν στην εποχή τους. Αλλά και αυτοί που οργάνωσαν αυτή τη νοσηρή υπόθεση. Εμείς αγωνιζόμαστε στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο. Είναι ανησυχητικό ότι η Νέα Δημοκρατία με την ίδια ευκολία που καταδίκαζε τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, τώρα γίνεται μια χειρότερη εκδοχή της. Θέλω να σημειώσω ότι είναι επίσης ιδιαίτερα ανησυχητική η απάθεια ενός μέρους της πνευματικής ελίτ της χώρας μας, που έχει αποκτήσει α λα καρτ ευαισθησίες. Όταν οι καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων γίνονταν το 2015-2019 φώναζαν κι έγραφα, τώρα που γίνονται εκ νέου καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σιωπούν.

Για Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ: Το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος το βράδυ της 9ης Ιουνίου να υπογράψει ότι έχει κλείσει ο κύκλος της διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και ότι η δημοκρατική παράταξη επανήλθε δυναμικά και πρωταγωνιστικά στο προσκήνιο της πατρίδας μας. Προτιμά, όμως, η Νέα Δημοκρατία να αντιπαρατίθεται όχι με εμάς, το γνήσιο, ρεαλιστικό, προγραμματικό, προοδευτικό λόγο, αλλά με τις κηραλοιφές της συνωμοσιολογίας ή το lifestyle του υποψήφιου υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, του κ. Κασσελάκη. Προτιμά το χάος στην αντιπολίτευση για να μπορεί να θέτει το δίλλημα «Μητσοτάκης ή χάος». Έχουμε, λοιπόν, χρέος και καλούμε σύσσωμο τον ελληνικό λαό. Ό,τι κόμμα κι αν ψήφισε στις εθνικές εκλογές να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να έχει η πατρίδα μας αξιόπιστη, δυναμική, προοδευτική αντιπολίτευση που μπορεί να αντιμετωπίσει τη Νέα Δημοκρατία και όχι μια αντιπολίτευση χρυσό χορηγό της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να σταματήσει η παρέλαση της αλαζονείας. Η υπονόμευση των θεσμών. Και εν τέλει η υποτίμηση των καθημερινών προβλημάτων του ελληνικού λαού. Δεν είναι, λοιπόν, το μόνο διακύβευμα των ευρωπαϊκών εκλογών η πολιτική καταδίκη της αλαζονείας του κ. Μητσοτάκη. Υπάρχει ένα ακόμη πολύ μεγαλύτερο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί: Ποιος μπορεί να σταθεί με σοβαρότητα, σταθερότητα, αταλάντευτα, χωρίς εξαρτήσεις, ακηδεμόνευτα, με δύναμη, με εντιμότητα, και αξιοπιστία απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Ποιος ενώνει, ποιος τιμά την παράδοση της δημοκρατικής παράταξης; Ποιος διασφαλίζει το μέλλον των νεότερων γενεών. Ποιος διασφαλίζει τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατικής παράταξης. Ποιος μπορεί να δώσει ξανά ελπίδα, αξιοπρέπεια και σεβασμό στην Ελληνίδα και στον Έλληνα.

Για να το πω όσο πιο απλά γίνεται: Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ότι η αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη έχει επιτέλους ημερομηνία λήξης!

Σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ αν είναι ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση την 9η Ιουνίου, η χώρα αποκτά νέα κυβερνητική προοδευτική επιλογή.

Πλέον ο καθένας καταλαβαίνει, παρακολουθώντας τα φιλικά μέσα της Νέας Δημοκρατίας, ποιος είναι ο πιο χρήσιμος πολιτικός του αντίπαλος. Κάθε φορά που είναι σε δύσκολη θέση η Νέα Δημοκρατία, ο υποψήφιος υπουργός του και πρώην ακραιφνής οπαδός του κ. Μητσοτάκη, δηλώνει παρών και με τις ανοησίες του βοηθά τη Νέα Δημοκρατία να πετά τη μπάλα στην κερκίδα.

Για το ΠΑΣΟΚ και τους στόχους του κόμματος: Κατακτώντας την 9η Ιουνίου τη δεύτερη θέση, που κάποτε ήταν όνειρο θερινής νυκτός, με ένα ισχυρό ποσοστό, η χώρα αποκτά αξιωματική αντιπολίτευση αξιόπιστη, υπεύθυνη, προοδευτική. Το ΠΑΣΟΚ και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές αγωνιζόμαστε καθημερινά για να μην παραδώσουμε την Ευρώπη στο δίλημμα «Κεντροδεξιά ή Ακροδεξιά» και δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ελλάδα να δει την πολιτική αντιπαράθεση να μετατρέπεται σε φθηνή σαπουνόπερα των εγχώριων εκπροσώπων της οικονομικής ελίτ. Εμείς αγωνιζόμαστε για να ξαναδώσουμε όραμα στη χώρα για να νιώσουν οι πολίτες ασφάλεια, εμπιστοσύνη, προοπτική. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε και τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Έχουμε πληρώσει ακριβά την πολιτική μας αυτονομία, αλλά αυτή η πολιτική αυτονομία είναι που μας γεμίζει δύναμη, ελπίδα και αγωνιστικότητα. Είναι μια μάχη αξιοπρέπειας, μια μάχη ιδεολογική, μια μάχη πατριωτική. Θα κερδίσουμε με τις δικές μας δυνάμεις. Με τις δικές αρχές. Με τις δικές μας αξίες.

Διαβάστε επίσης:

Μπεκατώρου: Με 11 σημεία απαντά στην υφυπουργό Μαρία Κεφαλά για τη γραμμή SOS

Στέφανος Κασσελάκης από Ιεράπετρα: «Ήθελα να σφίξω το χέρι σε πυροσβέστες και εθελοντές για την πρώτη φετινή μάχη με τις φλόγες»

Χαρίτσης για Φον Ντερ Λάιεν: «Η πρόεδρος της Κομισιόν λειτουργεί ως κομματάρχης του κ. Μητσοτάκη»

Keywords
Τυχαία Θέματα