Ανδρουλάκης: Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τα Τέμπη – «Ποτέ δεν ζητήσατε μια πραγματική συγγνώμη»

Κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής για τη θλιβερή επέτειο της τραγωδίας των Τεμπών. 

«Ποτέ δεν ζητήσατε μια πραγματική συγγνώμη», είπε ο  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αναφερόμενος στο σημερινό μήνυμα του πρωθυπουργού σημείωσε πως επέμεινε με θράσος ότι το έγκλημα οφείλεται

σε ανθρώπινο λάθος, κρύβοντας τις δικές του αβελτηρίες πίσω διαχρονικές ευθύνες. «Επιτελικό κράτος σημαίνει και επιτελικές ευθύνες. Για αυτό είστε ο πρώτος υπόλογος για τη σκανδαλώδη συμπεριφορά του υπουργού σας. Έχετε ευθύνη, είστε υπόλογος. Συγκαλύπτετε τις πραγματικές ευθύνες του εγκλήματος. Κυνισμός που ρίχνει αλάτι σε ανοιχτή πληγή», ανέφερε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτήρισε την εξεταστική επιτροπή που συγκροτήθηκε και έκλεισε τις εργασίες της χωρίς να καλέσει σημαντικούς μάρτυρες «ως τον ορισμό της ντροπής», τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε γιατί δεν ήθελε να είναι συνένοχο στη συγκάλυψη.

«Ο πρώην υπουργός σας έφτασε στο σημείο να υποδεικνύει στους συγγενείς πως θα διαχειριστούν πόνο τους», σχολίασε καρφώνοντας τον Κώστα Καραμανλή που εμφανίστηκε στην επιτροπή ως κατήγορος και τόνισε πως ο στόχος ήταν εξαρχής το κουκούλωμα.

«Έχετε εθιστεί να ρίχνετε τις ευθύνες στους άλλους», ανέφερε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση έλλειψη ενσυναίσθησης και αλαζονείας. 

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης εξετάζει ονόματα για τα πρόσωπα στη νέα Κουμουνδούρου – Πονοκέφαλος η γραμματεία και η εκπροσώπηση

Μητσοτάκης για την τραγωδία των Τεμπών: «Η αλήθεια δεν αργεί, οι ένοχοι θα τιμωρηθούν» (Video)

Κασσελάκης για Τέμπη: Ο Μητσοτάκης να σεβαστεί τον πόνο των οικογενειών, θέλει να επιβάλει πέπλο συγκάλυψης

Keywords
Τυχαία Θέματα