Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Το κορίτσι από τα Γιάννενα που ήθελε να γίνει… βασίλισσα – Αλλά κατέληξε «spam»

To σκηνικό με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου να προσπαθεί από το βήμα της ευρωβουλής, με εμφανή εκνευρισμό, χαμένο βλέμμα και με τον χαρακτηριστικό μορφασμό των ρουφηγμένων μάγουλων, ότι «είναι περήφανη για την πατρίδα της» (εννοώντας τα αμφιλεγόμενα πεπραγμένα της κυβέρνησής της, που είχαν επικριθεί νωρίτερα από Ευρωπαίους συναδέλφους της), ήταν ίσως από τις πιο χαρακτηριστικές αν όχι η κορυφαία στιγμή της πενταετούς παρουσίας της στις Βρυξέλλες.
Κρίμα όμως που δεν μπορεί να πει το ίδιο

και η πατρίδα για την κυρία Ασημακοπούλου.

Η ενέργεια της να αποστείλει emails σε απόδημους ψηφοφόρους, χρησιμοποιώντας προφανώς ως μη όφειλε, προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας ανθρώπων που δεν της έδωσαν σχετική άδεια, δεν οδήγησε μόνο στην απόσυρσή της από το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο, αλλά εγγράφεται ως ακόμα μία σκιά στη διεθνή εικόνα της χώρας, επί κυβέρνησης ΝΔ.

Η πολιτική καριέρα της κυρίας Ασημακοπούλου πνέει τα λοίσθια μέσα στην κατακραυγή, τις δικαστικές περιπέτειες και την πολιτική δοκιμασία για την παράταξή της. Μέχρι πριν λίγο καιρό, ακόμα και όσοι δεν συμφωνήσουν με το αεράτο στα όρια του επηρμένου στιλ της και την επιθετική πολυπραγμοσύνη της, αναγνώριζαν στην ευρωβουλευτή της ΝΔ μία πολιτική επάρκεια και επικοινωνιακή καπατσοσύνη.

Στοιχεία, που την είχαν φέρει στην πρώτη γραμμή των στελεχών της ΝΔ, καθιστώντας την παρουσία της στην ευρωβουλή όχι μία τιμητική «αποστρατεία», όπως ίσχυε για άλλους, αλλά ως σκαλοπάτι για ένα μεγάλο άλμα στο άμεσο μέλλον.

Κι όμως. Η πορεία της από την πρώτη στιγμή πριν περίπου μία δεκαπενταετία που εμφανίστηκε στην πολιτική ζωή προϊδέαζε για μία λαμπρή – έστω και σκληρά συντηρητική – πολιτική καριέρα.

Με νονό τον Γλίξμπουργκ και φίλο τον Σαμαρά

Το ραντεβού της Άννας Ασημακοπούλου με τον Γιάννη Μπρατάκο προχθές το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου έβαλε μια άνω τέλεια, για κάποιους ή μία «τελεία και παύλα» για άλλους, στην πολιτική καριέρα της δυναμικής αλλά και φιλόδοξης πολιτικού που γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και βαφτίστηκε από τον αποθανόντα τέως βασιλιά Κωσταντίνο και την Άννα Μαρία.

Όπως θα πει σε συνέντευξή της «ο Κωνσταντίνος τότε βάφτιζε όλα τα παιδιά των συμμαθητών του. Και ο πατέρας μου Παναγιώτης Ασημακόπουλος, καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής, που καταγόταν από την Πύλο της Μεσσηνίας ήταν συμμαθητής του τέως στα Ανάβρυτα».

Έζησε για κάποια χρόνια στο Παλαιό Φάληρο και στη συνέχεια μετακόμισε στα Ιωάννινα με την οικογένειά της, όταν ο πατέρας της εξελέγη καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της πόλης. Εκεί αργότερα θα παντρευτεί και κάπως έτσι θα ξεκινήσει, όταν έρθει η ώρα, την έφοδό της στη Βουλή.

Έκανε σημαντικές σπουδές στη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο στο Παρίσι και στην Μαδρίτη και ξεκίνησε τα πρώτα βήματα της στην πολιτική μέσω της γνωριμίας της με τον Αντώνη Σαμαρά το 2004 στις Βρυξέλλες.

Οι πολύ καλές σπουδές την οδήγησαν στις Βρυξέλλες όπου μεταξύ άλλων εργάστηκε στο γραφείο του Ελληνα Ευρωβουλευτή Γιάννη Αβέρωφ. Όταν ο Αντώνης Σαμαράς έγινε ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας το 2004 πήρε το γραφείο και το σπίτι του Γιάννη Αβέρωφ. Εκεί γνώρισε την κ. Ασήμακόπουλου, την διατήρησε ως συνεργάτη και στο δικό του γραφείο αλλά έμεναν και στην ίδια πολυκατοικία.

Στο ισόγειο η κ. Ασημακοπούλου στον πρώτο όροφο ο Αντώνης Σαμαράς. Η φιλία τους σφυρηλατήθηκε εκείνα τα χρόνια και όταν ο κ. Σαμαράς εξελέγη αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας η κ. Ασημακοπούλου ξεκίνησε μαζί του την πολιτική της σταδιοδρομία.

Η αντίρρηση του Τασούλα και πώς επιβλήθηκε στα Γιάννενα

Παρά την σφοδρή αντίδραση του Κώστα Τασούλα που ήταν ο ισχυρός βουλευτής Ιωαννίνων ο κ. Σαμαράς κατέβασε στις εκλογές του 2012 και την κ. Ασήμακόπουλου υποψήφια στα Γιάννενα όπου και εξελέγη. Ήταν η πρώτη γυναίκα που κατέβαινε υποψήφια στο νομό Ιωαννίνων. Τότε είχε αρχίσει και τις τηλεοπτικές τις παρουσίες. Μια μέρα την συνάντησε η Ελίζα Βόζεμπέργκ μετέπειτα συνυποψήφια της στο ευρωκοινοβούλιο και της είπε ότι έχει εξαιρετική παρουσία στην τηλεόραση.

Έναν χρόνο μετά το 2013 ο Αντώνης Σαμαράς την έκανε εκπρόσωπο τύπου του κόμματος. Τότε αναδείχθηκαν περισσότερο οι επικοινωνιακές της δυνατότητες αλλά και η μαχητικότητα της. Στο μεταξύ η κ. Ασήμακόπουλου χωρίζει με τον σύζυγό της, φεύγει από τα Γιάννενα και έρχεται στην Αθήνα με τον γιο της που είναι ακόμη σε μικρή ηλικία. Ένας από τους φόβους της ήταν ότι θα χάσει την επιμέλεια του παιδιού κάτι που τελικά δεν έγινε.

Όπως θα πει η ίδια σε συνέντευξή της «ο πρώτος χρόνος στην Αθήνα με τον Χρηστάκη ήταν πολύ δύσκολος χρόνος» λόγω των fake news που διακινούνταν γύρω από την προσωπική της ζωή.

«Θυμάμαι δύσκολες στιγμές με τον Χρηστάκη. Θυμάμαι να ‘μαστε σε φιλικό σπίτι στη Σκιάθο, να ‘ναι Κυριακή και να λένε όλοι να κρύψουμε τις εφημερίδες. Και να λέει ο Χρηστάκης “τι είμαι μωρό; τι μου το κρύβετε; Θυμάμαι που τον φώναξα μια μέρα, είχε βάλει μία εφημερίδα πρωτοσέλιδο ότι ήμουν με έναν άλλο κύριο στην Κάρπαθο. Του λέω “Χρήστο, πού είμαστε;”, μου λέει “Με κοροϊδεύεις; Στη Σκιάθο”. Του λέω “διάβασε τι λέει η εφημερίδα”, μου λέει “λέει ότι είσαι στην Κάρπαθο με τον κύριο τάδε”. Του λέω έτσι θα αντιμετωπίζεις την κατάσταση».

Πρόθυμη να υπερασπίσει οτιδήποτε ακραία συντηρητικό

Στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015 κατεβαίνει υποψήφια βουλευτής στην τότε Β΄ Αθηνών όπου και εκλέγεται και στις 25 Απριλίου του 2019 παραιτείται από το βουλευτικό αξίωμα για να είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές του 2019.

Εκλέγεται και εκεί και τα πέντε χρόνια που διαρκεί η θητεία της δίνει μάχες για το κόμμα της με σκληρή πολλές φορές στάση απέναντι στους ευρωπαίους σοσιαλιστές και την ευρωπαΐκή αριστερά.

Ακολουθεί μία γραμμή στα όρια της ευρωπαϊκής λαϊκής δεξιάς και των ακραίων συντηρητικών ομάδων του ευρωκοινοβουλίου. Δέχεται πάντα με μεγάλη χαρά να σηκώσει το βάρος της αντιπαράθεσης και να υπερασπιστεί οτιδήποτε, ακόμα και πολιτικές που θεωρούνται από μεγάλο μέρος του ευρωκοινοβουλίου ως κοντινές στην άκρα δεξιά.

Παροιμιώδεις είναι οι μάχες της με ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλους της ευρωπαϊκής αριστεράς, ακόμα και των σοσιαλιστών, για θέματα όπως το τείχος στον Έβρο ή το πρόσφατο καταδικαστικό για την κυβέρνηση ψήφισμα που αφορά το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Δύσκολος χαρακτήρας και ανταγωνιστική

Όσοι βρέθηκαν μαζί της στις Βρυξέλλες την χαρακτηρίζουν δύσκολη στις συνεργασίες της αλλά και μυστικοπαθή, ανταγωνιστική και πολύ φιλόδοξη αλλά και πολύ καλή ευρωβουλευτή.

Ως ευρωβουλευτής κατείχε το χαρτοφυλάκιο του διεθνούς εμπορίου και στη συνέχεια και της επιτροπής οικονομικών και προϋπολογισμό που το πήρε όταν έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Κύρτσος.

Η κ. Ασημακοπούλου ανήκε πάντα στην δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας και πολλές διαφορές εξέφραζε πιο συντηρητικές πολιτικές απόψεις συναφείς με τα ιδεολογικά και πολιτικά πιστεύω του Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα φέτος το καλοκαίρι επισκέφτηκαν μαζί το χωριό Λιας από το οποίο κατάγεται η Ελένη Γκατζογιάννη πρωταγωνίστρια του ομώνυμου βιβλίου «Ελένη».

Πάντως παρά την στενή φιλία της με τον Αντώνη Σαμαρά βρέθηκε απέναντί του στο νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο καθώς υποστήριξε τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δείχνοντας έτσι ότι είναι και πολιτικά αδίστακτη προκειμένου να διαφυλάξει το πολιτικό της μέλλον, ίσως και αγνώμων.
Παραταύτα, όπως λένε συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, ο Αντώνη Σαμαρά δεν της κρατάει κακία και την αγαπάει πάντα.

Πριν από λίγες εβδομάδες είχε δώσει το παρόν και στην επιμνημόσυνη δέηση για τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Λονδίνο. Επιβεβαιώνοντας έτσι ότι κατά βάθος παραμένει φιλοβασιλική.

Μάρτυρας υπεράσπισης του Νίκου Γεωργιάδη

Από τις πιο άγριες αντιπαραθέσεις που είχε σε τηλεοπτικές εκπομπές ήταν εκείνη με τον Φαήλο Κρανιδιώτη στο Kontra channel και αφορούσε στην παρουσία της στη δίκη του Νίκου Γεωργιάδη που ήταν κατηγορούμενος για ασέλγεια κατά ανηλίκου.

Σε εκείνη την εκπομπή 26 Φεβρουαρίου 2019 ο Φαήλος Κρανιδιώτης που παραλίγο θα ήταν συνυποψήφιός της στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας την κατηγόρησε για την παρουσία της στο δικαστήριο και εκείνη του είπε με δηλητηριώδες βλέμμα «αυτό που κάνετε μου προκαλεί αηδία. Είναι από τα πιο ποταπά πράγματα που κάνετε. Για αυτό που κάνετε απόψε θα σας πάω αίμα μέχρι τέλους».

Όταν σε πρόσφατη συνέντευξη την ρώτησαν ποιος είναι ο μεγάλος φόβος της και τι εύχεται εκείνη απάντησε πως ο μεγάλος φόβος της είναι η μοναξιά και εύχεται ο θεός να της δίνει υγεία δύναμη και μυαλό.

Μετά την αποχώρηση της από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ίσως να νιώσει την πολιτική μοναξιά αφού θα πρέπει να δικαιολογήσει και να εξηγήσει στην δικαιοσύνη και στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων όλα αυτά που έγιναν και την οδήγησαν εκτός της μάχης των ευρωεκλογών

Το αμάρτημα της πλεονεξίας

Πολλοί αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν η έξυπνη Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου να την πάτησε τόσο άσχημα και να έθεσε επί της ουσίας με τις πράξεις της τον εαυτό της εκτός ευρωκοινοβουλίου;

Οι δημοσκοπήσεις που είχε στα χέρια του το μέγαρο Μαξίμου το προηγούμενο διάστημα την έδειχναν ότι θα εκλεγεί ανάμεσα στους τρεις πρώτους ευρωβουλευτές.

Προφανώς εκείνη είτε έχοντας το άγχος της επανεκλογής, είτε θέλοντας ένα ρεκόρ σταυρών προχωρήσετε τις ενέργειες που όλοι γνωρίζουμε. Τελικά στην πολιτική δεν αρκεί να είσαι μόνο έξυπνος, πολλές φορές πρέπει να είσαι ψύχραιμος και εγκρατής. Ακόμα καλύτερα να αποφεύγεις την πλεονεξία.

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλογιάννης για Κασσελάκη: Δεν έχει το παραμικρό προνόμιο σε σχέση με τους υπολοίπους – Πώς πέρασε τις πρώτες ώρες στο στρατόπεδο (Videos)

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς θα λειτουργήσει το κόμμα όσο απουσιάζει ο Κασσελάκης – Οι ευνοϊκές παράμετροι των ευρωεκλογών και της κόντρας με την κυβέρνηση

Κεραμέως για Ασημακοπούλου: Την περίοδο της διαρροής των e-mails ήμουν υπουργός Παιδείας

Keywords
spam, αννα, γιαννενα, πνέει τα λοίσθια, νεα δημοκρατια, kontra channel, φαήλος κρανιδιώτης, βρυξέλλες, νέα, ιωαννινα, βουλη, σαμαρας, εκλογες, αθηνα, fake, news, συριζα, ελλαδα, καλοκαιρι, kontra, channel, φαήλος, δημοσκοπηση, Αντωνης Σαμαρας, αποσυρση, κινηση στους δρομους, μυστικες δημοσκοπησεις, εφημεριδες, εφημεριδα δημοκρατια, αποσυρση αυτοκινητων 2011, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, νεα κυβερνηση, αδωνις γεωργιαδης, Καλή Χρονιά, γιαννης κεφαλογιαννης, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, βουλευτικές εκλογές 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2015, τασουλα, ελενη, πνέει τα λοίσθια, αβερωφ, αδεια, αηδια, βημα, γυναικα, δημοκρατια, θητεια, καριερα, λονδινο, τηλεοραση, το βημα, υγεια, φιλια, ωρα, kontra, kontra channel, news, αγχος, αιμα, εβδομαδες, βλεμμα, βοζεμπεργκ, βραδυ, βρυξέλλες, διαστημα, δυναμη, δικη, δωσει, εγινε, ειπε, ενεργεια, ερχεται, εφυγε, εφημεριδα, ζωη, ιδια, ιδιο, ηλικια, πολυκατοικια, θεος, εικονα, κυβερνηση, κυρια, κομμα, μαδριτη, μαξιμου, μοναξια, μαρια, μυαλο, νεα υορκη, παντα, οικογενεια, ορια, παιδια, παλαιο φαληρο, παρισι, ραντεβου, ρεκορ, συζυγο, συνεχεια, σπιτι, τεως, ισογειο, ισχυρος, φαήλος κρανιδιώτης, φαήλος, φαληρο, φοβος, χρονος, χαρα, κωνσταντινος, ωρες, βηματα, channel, εκπομπες, fake, κακια, κωνσταντινου, κυριακου, κυριακη, θεματα, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα
Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιάννενα, – Αλλά,anna misel asimakopoulou, giannena, – alla