Αντώνης Σαμαράς: «Δεν είναι καλή ιδέα η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα»

Την άποψη πως δεν είναι καλή ιδέα η επίσκεψη του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου, εκφράζει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή, ο Αντώνης Σαμαράς διερωτάται: «Μπορούμε εμείς, σήμερα, να συμφωνήσουμε με αυτόν που όλοι οι σύμμαχοι και εταίροι μας διαφωνούν μαζί του; Με αυτόν που οι πάντες θεωρούν «μαύρο πρόβατο»; Με αυτόν

που υπηρετεί πολιτικά, οικονομικά και επιχειρησιακά, τον αντι-δυτικό άξονα; Νομίζω, λοιπόν, πως δεν είναι καλή ιδέα».

Ο ίδιος υποστηρίζει πως «η Τουρκία προκαλεί συνεχώς και δημιουργεί νέα τετελεσμένα εις βάρος μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο κατευνασμός, όπως πολύ σωστά υπογράμμισε και ο Κώστας Καραμανλής, υπήρξε πάντα πολύ επικίνδυνος. Λέτε, δύο πρώην πρωθυπουργοί της χώρας και δύο πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας να κάνουμε τόσο λάθος;».

Στη συνέντευξή του ρωτήθηκε και για το νομοσχέδιο που έχει προαναγγείλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Όχι! Πιστεύω ότι οφείλουμε να στηρίξουμε την πυρηνική οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων», εξηγεί και προσθέτει: «Αν τους αναγνωρίσουμε γάμο, θα αναγκαστούμε αργότερα -για λόγους εξίσωσης ανόμοιων πραγμάτων- να αναγνωρίσουμε και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Διάσπαση και στο χώρο της νεολαίας του κόμματος – Αποχωρούν τα 37 από τα 51 μέλη

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρεί η Νεολαία Ηρακλείου και Ρεθύμνου – «Ο Κασσελάκης πάτησε το κουμπί της καταστροφής»

Βορίδης για υπόθεση Μπελέρη: Η Αλβανία παραβιάζει τις αντιλήψεις που έχουμε για το κράτος δικαίου

Keywords
Τυχαία Θέματα