Αντρέας Μπρέμε: Πέθανε σε ηλικία 63 ετών ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου (videos)

Θλίψη στον κόσμο του ποδοσφαίρου προκάλεσε η είδηση του θανάτου του θρύλου του γερμανικού ποδοσφαίρου, Αντρέας Μπρέμε, σε ηλικία 63 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Ο Μπρέμε ένιωσε δυσφορία στο σπίτι του στο Μόναχο και εισήχθη στα επείγοντα περιστατικά στην κλινική της Ziemssenstrasse, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Ο αριστερός αμυντικός αγωνίστηκε -σε επίπεδο συλλόγων- στις Ζααρμπρίκεν, Καϊζερσλάουτερν, Μπάγερν, Ίντερ και Σαραγόσα, ενώ φόρεσε το εθνόσημο της εθνικής Γερμανίας σε 86 διεθνείς αγώνες με απολογισμό 8 γκολ.

Σημαντικότερη

στιγμή στην καριέρα του ήταν το γκολ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990 στην Ιταλία, όταν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 85′ έδωσε το τρόπαιο στην εθνική Γερμανίας με αντίπαλο την Αργεντινή του Μαραντόνα.

Στην καριέρα του πανηγύρισε δύο φορές την κατάκτηση της Bundesliga, τη μία με τον Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Καϊζερσλάουτερν το 1998, την πρώτη χρονιά ανόδου του γερμανικού συλλόγου στη μεγάλη κατηγορία, καθώς επίσης και ένα Κύπελλο Γερμανίας το 1996.

Με την Ίντερ κατέκτησε μια Serie A, ένα Σούπερκαπ Ιταλίας και ένα Κύπελλο UEFA.

Με την εθνική Γερμανίας κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990, ενώ βρέθηκε και σε δύο ακόμα τελικούς χωρίς να πανηγυρίσει (Παγκόσμιο Κύπελλο 1986 – Euro 1992).

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Χειροπέδες σε 23χρονο για ρίψη κροτίδας στην Τούμπα

Super League: «Καθάρισε» με το… καλησπέρα η ΑΕΚ, 3-0 την Κηφισιά

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Ο Ολυμπιακός το ήθελε περισσότερο και το πήρε»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντρέας Μπρέμε, Πέθανε,antreas breme, pethane