Απελευθερώθηκε ηλικιωμένη όμηρος που η Χαμάς είχε δηλώσει νεκρή

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι η 76χρονη Χάνα Κατζίρ είναι μεταξύ των 13 ομήρων που απελευθερώθηκαν από τη Γάζα και τώρα επιστρέφουν στο Ισραήλ.

Η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ είχε δηλώσει την Τρίτη ότι η Κατζίρ έχασε τη ζωή της στη Γάζα αφού κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «καθυστερεί» τη συμφωνία για την απελευθέρωση της αφού η ομάδα πρότεινε να την επιστρέψει στο Ισραήλ για ανθρωπιστικούς λόγους.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την απελευθέρωση της Κατζίρ δεν είναι ακόμη διαθέσιμες.

Επιπλέον, μία μητέρα και κόρη της – η Ντανιέλ Αλόνι και η Εμίλια – είναι μεταξύ των ομήρων που απελευθερώθηκαν

από τη Χαμάς.

Η Ντανιέλ Αλόνι είχε εμφανιστεί σε προπαγανδιστικό βίντεο της Χαμάς στο οποίο διακρίνονταν τρεις γυναίκες που είχαν απαχθεί και βρίσκονταν στη Γάζα, και κατηγορούσαν την κυβέρνηση Νετανιάχου για την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν.

Hamas military wing publish a recording from Israeli hostages in Gaza, which they claim is addressed to Netanyahu and the Israeli government. pic.twitter.com/UW8sTHbuj5

— Younis Tirawi | يونس (@ytirawi) October 30, 2023Νετανιάχου: Δεσμευόμαστε για την επιστροφή όλων των ομήρων μας

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προέβη σε δήλωση μετά την απελευθέρωση 13 γυναικών και παιδιών από την Χαμάς την Παρασκευή, λέγοντας: «Ολοκληρώσαμε τώρα την επιστροφή της πρώτης ομάδας από τους ομήρους μας. Τα παιδιά, οι μητέρες τους και άλλες γυναίκες.

Prime Minister Benjamin Netanyahu:

"We just completed the return of the first of our hostages: children, their mothers and additional women. Each of them is an entire world. pic.twitter.com/fDMqAVlicM

— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM) November 24, 2023

Κάθε ένας από αυτά είναι ένας ολόκληρος κόσμος, είπε ο Νετανιάχου. «Η επιστροφή των απαχθέντων είναι ένας από τους στόχους του πολέμου. Είμαστε αφοσιωμένοι στην επίτευξη όλων των στόχων του πολέμου. Είμαστε αφοσιωμένοι στην επιστροφή όλων των ομήρων μας».

Ελεύθεροι 39 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στο πλαίσιο συμφωνίας

39 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι από τη φυλακή Ofer στη Δυτική Όχθη, με 33 από αυτούς να οδηγούνται στο σημείο ελέγχου Beitunia στη Δυτική Όχθη. Άλλοι έξι κρατούμενοι και κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι στην Ιερουσαλήμ.

Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν κοντά στη φυλακή εν αναμονή της απελευθέρωσής τους. Μερικοί από αυτούς κυμάτιζαν παλαιστινιακές σημαίες.

Σύμφωνα με το βρετανικό Sky News, η ισραηλινή αστυνομία έκανε χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσει τη συγκέντρωση.

Thirty nine Palestinian prisoners are expected to be released by Israel and be taken to Israel's Ofer prison in the occupied West Bank, before being taken to other locations.

Earlier, Israeli police released tear gas to dispel crowds.https://t.co/dsNuenxL8w

Sky 501 pic.twitter.com/bH4Dzd1aUC

Sky News (@SkyNews) November 24, 2023

Η απελευθέρωση των Παλαιστινίων κρατουμένων έγινε σε αντάλλαγμα την απελευθέρωση 13 γυναικών και παιδιών που κρατήθηκαν αιχμάλωτοι από τη Χαμάς μετά την απαγωγή τους από το Κιμπούτς Νιρ Οζ κοντά στα σύνορα με τη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Bild: ΗΠΑ και Γερμανία σπρώχνουν την Ουκρανία στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης

Αργεντινή: Το κλείσιμο της κεντρικής τράπεζας δεν είναι διαπραγματεύσιμο, λέει ο Μιλέι

Νότια Κορέα: Ισόβια στην 23χρονη που μαχαίρωσε και διαμέλισε μία άγνωστη γυναίκα «από περιέργεια»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απελευθερώθηκε, Χαμάς,apeleftherothike, chamas