Απεργία στο Χόλιγουντ: Απογοήτευση από τα μεγάλα στούντιο – Παραμένουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Ραντεβού εντός της εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί -μένει να προσδιοριστεί η ημέρα και ώρα- ώστε αντιπροσωπεία των σεναριογράφων και εκπρόσωποι της Συμμαχίας Εταιρειών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης να καθίσουν για μια ακόμη φορά γύρω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συνεχίσουν τις συζητήσεις στο «βουνό» ζητημάτων εξαιτίας των οποίων σεναριογράφοι και (στη συνέχεια) ηθοποιοί κάνουν απεργία με συνέπεια να έχει «παραλύσει» το Χόλιγουντ.

Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε

το αργά το απόγευμα (ώρα ΗΠΑ) σημειώθηκε μικρή πρόοδος, αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, καθώς μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει «μεγάλη απόσταση» σε σειρά από μεγάλα ζητήματα (μισθολογικό, δίκαιες απολαβές από πνευματικά δικαιώματα, προστασία ειδικοτήτων του κλάδου από την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης).

«Οι δύο πλευρές εξακολουθούν να ανταλλάσσουν προτάσεις» ενημέρωσε τα μέλη της η επιτροπή διαπραγματεύσεων της Ένωσης Σεναριογράφων (WGA), υπογράμμισε ότι «θα επικοινωνήσουμε όταν πιστεύουμε ότι υπάρχει κάτι σημαντικό να αναφέρουμε» και ζήτησε να είναι επιφυλακτικά σε φήμες που κυκλοφορούν γύρω από τις διαπραγματεύσεις και την πορεία διεκδίκησης των αιτημάτων του κλάδου. Κορυφαία στελέχη των χολιγουντιανών κολοσσών νωρίτερα την ίδια μέρα πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη για να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Το κλίμα ήταν «βαρύ», αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ που καλύπτουν την απεργία των σεναριογράφων και των ηθοποιών του Χόλιγουντ, και οι εκπρόσωποι των μεγάλων εταιρειών παραγωγής συμμερίστηκαν την απογοήτευση τους για την έλλειψη προόδου, φαίνεται όμως ότι η AMPTP δεν σκοπεύει να απομακρυνθεί από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πλην όμως επιτελικά στελέχη των χολιγουντιανών στούντιο δηλώνουν ανυποχώρητα από τις θέσεις τους (και τις όποιες παραχωρήσεις έχουν κάνει έως τώρα) διότι δεν θέλουν- λένε- οι διαπραγματεύσεις να αποβούν σε βάρος τους.

Η απεργία των Ένωσης Σεναριογράφων (Writers Guilt of America) άρχισε στις 2 Μαΐου «παγώνοντας» τις περισσότερες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές σεναρίων στις ΗΠΑ και ανατρέποντας τους φθινοπωρινούς σχεδιασμούς τηλεοπτικών δικτύων και υπηρεσιών στρίμινγκ.

Η απεργία της Ένωσης Ηθοποιών και της Ομοσπονδίας Καλλιτεχνών Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου (SAG-AFTRA), άρχισε στις 14 Ιουλίου, «έκλεισε» την κινηματογραφική παραγωγή στις ΗΠΑ και το εξωτερικό και προκαλεί αναβολές και τροποποιήσεις, κατ΄αρχήν, στο κινηματογραφικό ημερολόγιο.

Διαβάστε επίσης:

Ζαμπέτογλου – Αναγνωστόπουλος: Πότε επιστρέφουν στο στούντιο

Ράνια Τζίμα: Η …πληρωμένη απάντηση σε αστυνομικό, στη Βουλή

Γιώργος Αυτιάς: Είπε την πρώτη «Καλημέρα» της φετινής τηλεοπτικής σεζόν (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα