Απόδοση τιμών από τους εκτός Ν.Δ. καραμανλικούς

Μετά την ανακοίνωση μη υποψηφιότητας του Κώστα Καραμανλή, στελέχη των κυβερνήσεών του -τα οποία, πλέον, βρίσκονται… μακράν της Ν.Δ.- εξέδωσαν ανακοίνωση για την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να μην είναι υποψήφιος, η οποία περιέχει μερικές ενδιαφέρουσες αναφορές.

Στην κοινή τους δήλωση, λοιπόν, η Κρηνιώ Κανελλοπούλου και οι Χρήστος Ζώης, Σάββας Τσιτουρίδης, Άρης Σπηλιωτόπουλος και Ευάγγελος Αντώναρος ανέφεραν ότι «ο Κώστας Καραμανλής προσέφερε πολλά. Με αμετακίνητη πίστη στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, τα δημοκρατικά ιδεώδη,

τη διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων και τον πολιτικό πολιτισμό διεύρυνε σημαντικά την παράταξή του. Με κύρια έκφραση τον μεσαίο πολιτικό χώρο έθεσε το θεμέλιο λίθο ενός ελεύθερου και ανοιχτού πολιτικού χώρου με στόχευση στη σύνεση, το μέτρο και τη συναίνεση. Μια παρακαταθήκη πού πρέπει να είναι σεβαστή από όλους».

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, τονίζουν ότι «η παρακαταθήκη αυτή δεν υπηρετείται από τους άτεγκτους κληρονόμους της ιστορικής κομματικής συνέχειας, αλλά από πράξεις και πρωτοβουλίες ευθύνης. Στο επίκεντρο τους πρέπει να βρίσκονται η προσήλωση στον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο του Κέντρου και στη συνεχή έγνοια για τη στήριξη του συνόλου της κοινωνίας που ειδικά τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται. Σε αυτά πίστεψε, για αυτά αγωνίστηκε διαχρονικά ο Κώστας Καραμανλής».

Διαβάστε επίσης:

Οι τρεις επικοινωνιακοί στόχοι του Μητσοτάκη

Μητσοτάκης στη Λάρισα: «Τι θα με κεράσετε;» είπε σε μαθητές σε σουβλατζίδικο – Η επαυξημένη πραγματικότητα, τα σκόρδα, το κάπνισμα

Κυριάκος Μητσοτάκης για συναυλία Guns N’ Roses: «Έρχονται και θα είμαστε εκεί» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα