Αρωματικό παγωτό τριαντάφυλλο

Ένα υπέροχο παγωτό με απαλή γεύση από το ροδόνερο και τη βανίλια, απλό και εύκολο στην παρασκευή του.

Υλικά

¾ φλιτζανιού γάλα πλήρες

½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

470 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

¼ φλιτζανιού ροδόνερο

1 σταγόνα ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής

5-6 λουκούμια τριαντάφυλλο ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάλτε

σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και αφήστε τα να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Μόλις φουσκώσει το μίγμα, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και το ροδόνερο. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ενσωματωθεί καλά.

Αδειάστε το σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει. Τοποθετήστε το στο ψυγείο σε σκεπασμένο μπολ για μερικές ώρες .

Αν έχετε παγωτομηχανή, μεταφέρετε το μίγμα εκεί και ετοιμάστε το σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής.

Διαφορετικά βάλτε το στην κατάψυξη και ανά 2 ώρες βγάλτε το και ανακατέψτε το με ένα πιρούνι για να μην πιάσει πάγο.

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 2 ακόμα φορές για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα και να γίνει το παγωτό αφράτο. Στο τελευταίο ανακάτεμα, αν θέλετε, ενσωματώστε τα ψιλοκομμένα λουκούμια.

Τραγανά μπαστουνάκια μοτσαρέλας σε φύλλο

Βάσκικο τσιζκέικ

Στρογγυλά κολοκυθάκια γεμιστά με τόνο

Keywords
Τυχαία Θέματα