Το βράδυ της Παρασκευής θα… «βρέξει αστέρια» – Κορυφώνονται οι Ωριωνίδες

Το βράδυ της Παρασκευής εάν δεν έχετε κάτι άλλο να κάνετε, πάρτε το αυτοκίνητο, βγείτε κάπου έξω από την πόλη, σε σημείο όπου έχει λιγότερα φώτα, και κοιτάξτε προς τον ουρανό: Οι Ωριωνίδες, η βροχή από «πεφταστέρια» του φθινοπώρου, κορυφώνονται το βράδυ εκείνο.

Θα δειτε αστεράκια να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα – έως και 67 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο – αφήνοντας ένα φωτεινό ίχνος στον ουρανό.

Αφού απολαύσετε το θέαμα κάντε μια ευχή,

όπως λέει και η παράδοση.

Και εάν την Παρασκευή δεν τα καταφέρετε, στις 25 Οκτωβρίου θα έχετε άλλη μια ευκαιρία αφού θα υπάρξει Νέα Σελήνη. Το μικρό φεγγάρι θα αφήσει αρκετά σκοτεινό τον ουρανό, επιτρέποντας μια καλή παρατήρηση, αν δεν υπάρξουν σύννεφα.

Οι Ωριωνίδες είναι μια μέτριας έντασης βροχή διαττόντων αστέρων, που κάθε χρόνο εμφανίζονται από τις 2 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου.

Οι καλύτερες ώρες για παρατήρηση είναι με κατεύθυνση προς την Ανατολή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή.

Ονομάσθηκαν έτσι επειδή φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα, ενώ στην πραγματικότητα δημιουργούνται από την «ουρά» που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ. Δεκάδες μετέωρα –συνήθως γύρω στα 20 την ώρα– εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης.

Διαβάστε επίσης

Λευκάδα: Τραγικός επίλογος! Νεκρό σε χαράδρα το ηλικιωμένο ζευγάρι

Χαϊδάρι: Βρήκαν… 597 σφαίρες σε κάδο ανακύκλωσης! (video)

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Οι προκλητικές δηλώσεις του Ηλία Μίχου και τα 51 προφίλ στο Blindchat (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα