Μπάχαλο η κυβέρνηση από Εκκλησία και Άννα-Μισέλ – Απειλή για σοβαρές εκλογικές συνέπειες από το ιερό αντάρτικο

Αντιμέτωπη με τον ιερό πόλεμο που της έχει κηρύξει η Εκκλησία βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι η αντίδραση της Ιεράς Συνόδου για το νομοσχέδιο της ισότητας στον γάμο δεν θα τελειώσει με τον αποκλεισμό της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου από την κορυφαίας σημασίας θρησκευτική εκδήλωση της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Οι πληροφορίες λένε ότι τα «αντίποινα» θα είναι πολύ περισσότερα και το στίγμα που θα αφήσουν ηχηρό. Αυτό που ακούγεται, για παράδειγμα, είναι ότι οι ιερείς δεν θα παραστούν στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

– κάτι πρωτοφανές –, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο μήνυμα στους πολίτες ότι η Εκκλησία και η ηγεσία της Ιεράς Συνόδου έχουν αποφασίσει να αντιδράσουν δραστικά στην ψήφιση του νόμου.

Για την ώρα αποτελεί αιτία πολέμου η απόφαση της Ιεράς Συνόδου να μην επιτρέψει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να πει το «Πιστεύω» και το «Πάτερ ημών» όπως ορίζει η παράδοση, ενώ δεν θα αποσταλούν επίσημες προσκλήσεις ούτε στην Πρόεδρο ούτε στην κυβέρνηση και τα κόμματα, και θα αποκλειστούν πρέσβεις και ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει καν η απόδοση τιμών από στρατιωτικό άγημα.

Τους ήρθε… σβουριχτή

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν ενημερωμένοι εδώ και μέρες ότι η Εκκλησία ετοίμαζε κάποια κίνηση προκειμένου να δείξει τη διαφωνία της στην ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς θα γίνει.

Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι αυτό που έφερε την τόσο σκληρή αντίδραση της Εκκλησίας ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη ότι η κυβέρνηση νομοθετεί και ότι η Εκκλησία δεν έχει κανένα λόγο στο σχετικό νομοθέτημα.

Η στάση της Εκκλησίας έχει προφανώς φέρει μεγάλο προβληματισμό στο κυβερνητικό επιτελείο, καθώς οι συνέπειες που θα υπάρξουν από αυτή την κίνηση της Ιεράς Συνόδου αφορά κυρίως τη Ν.Δ. και δευτερευόντως το ΠΑΣΟΚ. Θεωρούν δηλαδή ότι το κομμάτι εκείνο της κοινωνίας που ήταν εναντίον του νομοσχεδίου μπορεί να ταυτιστεί με την Εκκλησία και τις αντιδράσεις της δημιουργώντας πρόβλημα στις ευρωεκλογές στο κυβερνών κόμμα.

Άλλωστε στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας υπάρχει ένα κομμάτι ψηφοφόρων της Ν.Δ. το οποίο σήμερα βρίσκεται στην γκρίζα ζώνη εξαιτίας της ψήφισης του νομοσχεδίου. Παράλληλα, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου εμφανίζεται να είναι το πιο κερδισμένο κόμμα από αυτή την ιστορία, καθώς τα ποσοστά της φτάνουν ακόμα και σε διψήφιο αριθμό.

Ειδικοί αναλυτές μάλιστα επιμένουν ότι η Ελληνική Λύση δεν αποκλείεται να είναι η έκπληξη των ευρωεκλογών, αφού έχει καταφέρει να προσεγγίσει μεγάλο αριθμό δεξιών ψηφοφόρων που αντιτίθενται στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι με τη στάση της η Εκκλησία εμπλέκεται στα πολιτικά δρώμενα, αφού στην πραγματικότητα οι διαμαρτυρίες της ευνοούν μόνο τον Κυριάκο Βελόπουλο και το κόμμα Νίκη.

Εν τω μεταξύ στο εσωτερικό της Ν.Δ. μεγαλώνουν οι γκρίνιες από τους βουλευτές που ψήφισαν «παρών» ή «κατά», καθώς, όπως λένε, από την πρώτη στιγμή είχαν προειδοποιήσει την Πειραιώς ότι η ιστορία αυτή δεν θα τους βγει σε καλό, δεδομένου ότι τα μηνύματα που έφερναν από τον χώρο της Εκκλησίας έλεγαν ότι η στάση της κυβέρνησης δεν θα έμενε αναπάντητη.

Σοβαρή παραβίαση

Την ίδια ώρα το κυβερνητικό επιτελείο βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα νέο σκάνδαλο, το οποίο αφορά στην πραγματικότητα τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, θέματα για τα οποία επικρίθηκε με σφοδρότητα η κυβέρνηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η κίνηση της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου να στείλει με ηλεκτρονικά μηνύματα σε προσωπικούς λογαριασμούς ομογενών την προεκλογική της καμπάνια πραγματικά υπονόμευσε τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, αφού σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε στη χρήση προσωπικών δεδομένων, των οποίων η απόκτηση αποτελεί ήδη αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι από την πρώτη στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου κράτησε αποστάσεις από την ιστορία, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι έχει αρχίσει ήδη να συζητείται το σενάριο να μην είναι υποψήφια η Ασημακοπούλου στις εκλογές του Ιουνίου.

Η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως επιμένει ότι δεν δόθηκαν από το υπουργείο οι επίμαχοι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ διατάχθηκε και εισαγγελική έρευνα για το εάν υπήρξε παραβίαση προσωπικών δεδομένων από δημόσια υπηρεσία, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως να μην είναι μόνο η Ασημακοπούλου αυτή που θα βρεθεί στο στόχαστρο.

Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης υπάρχουν έντονοι κραδασμοί, καθώς πολλοί μιλούν για αθέμιτο ανταγωνισμό με τους συναδέλφους της, ενώ την ίδια στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο κάδρο για υποβάθμιση του κράτους δικαίου.

Παράλληλα, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι μιλούν για τον θόρυβο που θα δημιουργηθεί και πάλι στην Ευρώπη, και δη στις Βρυξέλλες, από τη λάθος κίνηση που έκανε η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ έχουν καταθέσει σχετικές ερωτήσεις για το θέμα. Όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή που η κυβέρνηση επιχειρεί να απεγκλωβιστεί από την ιστορία των υποκλοπών και τη στάση της απέναντι στα ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Παπανδρέου: Ευρύτερη συμφωνία, όχι μόνο στην αλλαγή του άρθρου 16, αλλά και στο περιεχόμενό του

Ο Κούλογλου απαντά στην επίθεση Μαρινάκη και θέτει δύο ερωτήματα

Χρυσοχοΐδης: Επεκτείνεται το panic button σε όλη την Ελλάδα – Συνάντηση με εκπροσώπους ΜΚΟ για την βία κατά των γυναικών

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπάχαλο, Εκκλησία, Άννα-Μισέλ – Απειλή,bachalo, ekklisia, anna-misel – apeili