Μπερτ Μπάκαρα: Πέθανε ο δημοφιλής συνθέτης σε ηλικία 94 ετών (Photos/Videos)

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο βραβευμένος με Όσκαρ διάσημος συνθέτης Μπερτ Μπάκαρα.

Ο ταλαντούχος συνθέτης, γνωστός για τις επιτυχίες που έγραψε όπως το «Walk on By» και το «Do You Know the Way to San Jose», έφυγε από τη ζωή χθες Τετάρτη στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. Σύμφωνα με την εκπρόσωπό του, Τίνα Μπράουσαμ, ο θάνατός του ήταν από φυσικά αίτια.

Breaking News:

Burt Bacharach is dead at 94. His hit pop songs, like “Raindrops Keep Fallin’ on My Head,” were defined by romantic optimism.https://t.co/ovEPYizDcl pic.twitter.com/kgrNsmZ2nw

— The New York Times (@nytimes) February 9, 2023

Μετρώντας μια καριέρα 70 και πλέον χρόνων, ο Μπερτ Μπάκαρα δημιούργησε διαχρονικές επιτυχίες και αφήνει πίσω του μια παρακαταθήκη εφάμιλλη των Τζον Λένον και Πολ ΜακΚάρντεϊ, της Κάρολ Κινγκ και μουσικών αντίστοιχου βεληνεκούς, των οποίων τα τραγούδια ακούγονται μέχρι σήμερα, αναφέρει η βρετανική Sun.

BREAKING: Burt Bacharach, one of the greatest songwriters of the 20th century, has died aged 94.

Entertainment reporter Claire Gregory takes a look back at his career.

More on this breaking story: https://t.co/rfhZS87OwS

Sky 501, Virgin 602 pic.twitter.com/3usK1DBMdp

Sky News (@SkyNews) February 9, 2023

Ο Μπερτ Μπάκαρα έβλεπε τις συνθέσεις του να φιγουράρουν στα Top 10 των charts από τη δεκαετία του 1950 έως και τον 21ο αιώνα ενώ η μουσική του ακουγόταν παντού στα ραδιόφωνα, στα iPods και σε εκατομμύρια σπίτια.

Τραγούδια όπως το «Alfie» και το «I Say a Little Prayer», το «I’ll Never Fall in Love Again και το «This Guy’s in Love with You», που είναι πολύ δημοφιλή ακόμη και σήμερα.

Αγαπημένη του ερμηνεύτρια ήταν η Ντιόν Γουόργουικ και ο στιχουργός Χαλ Ντέιβιντ ήταν αυτός με τον οποίο συνεργαζόταν περισσότερο.

Έγραψε εξαιρετικά τραγούδια και για καλλιτέχνες όπως οι Αρίθα Φράνκλιν, Ντάστι Σπρίνγκφιλντ, Τομ Τζόουνς και άλλους.

Breaking news: Burt Bacharach dies at 94. The colossally successful pop composer had more than 70 hits, including “I Say a Little Prayer for You.” https://t.co/XbdnqfYzRP

— The Washington Post (@washingtonpost) February 9, 2023

Τα τραγούδια του έχουν διασκευάσει καλλιτέχνες όπως ο Έλβις Πρίσλεϊ, οι Beatles και ο Φρανκ Σινάτρα, ενώ από πιο σύγχρονους, οι White Stripes, Twista και Ashanti.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Έλον Μασκ βάζει «κόφτη» στην χρησιμοποίηση των δορυφόρων του από τον ουκρανικό στρατό

Σεισμός στην Τουρκία: Διασώθηκε μετά από 60 ώρες μωράκι 20 ημερών – Κρατούσε μια τούφα από τα μαλλιά της μητέρας του (Photos/Video)

Σεισμός στην Τουρκία: Οργή για το «μαύρο» στο twitter την ώρα που άνθρωποι προσπαθούν να βρουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπερτ Μπάκαρα, Πέθανε, PhotosVideos,bert bakara, pethane, PhotosVideos