Μπιγιονσέ: Στην κορυφή των αμερικανικών charts το κάντρι άλμπουμ της τραγουδίστριας

Στην κορυφή εκτοξεύθηκε το τελευταίο άλμπουμ της Μπιγιονσέ «Cowboy Carter» τόσο στην κατάταξη «Billboard 200» όσο και στην κατάταξη για την κάντρι μουσική, κάτι που αποτελεί πρωτιά για την αμερικανίδα σταρ.

Beyonce’s country album tops Billboard charthttps://t.co/mjF3258QWt pic.twitter.com/kcgO8U71qn

— Punch Newspapers (@MobilePunch) April 8, 2024

Σύμφωνα με

τον ιστότοπο του Billboard, πρόκειται για το όγδοο άλμπουμ στην καριέρα της Beyoncé που κατακτά την πρώτη θέση στις πωλήσεις.

"Cowboy Carter", l'album country de Beyoncé, en tête des classements de ventes américains#beyonce #billboard @Beyonce #musiquehttps://t.co/OV8hVZOHUe

— franceinfo culture (@franceinfo_cult) April 8, 2024

Έχοντας πουλήσει 407.000 αντίτυπα την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 4η Απριλίου, το «Cowboy Carter» καταγράφει τις καλύτερες επιδόσεις για το 2024 και την καλύτερη επίδοση από την κυκλοφορία του «1989 (Taylor’s Version)» μιας άλλης σημαντικής τραγουδίστριας, της Τέιλορ Σουίφτ, με 1,6 εκατομμύρια άλμπουμ να έχουν πουληθεί στην κατάταξη της 11ης Νοεμβρίου του 2023.

Αφότου ανακοινώθηκε την 11η Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια του Super Bowl, με την κυκλοφορία των σινγκλ «Texas Hold ‘Em» και «16 Carriages», το «Cowboy Carter» είναι ένας φόρος τιμής εκ μέρους της διάσημης ερμηνεύτριας της μουσικής pop και R&B στις αφρο-αμερικανικές ρίζες της μουσικής κάντρι, ένα είδος που κυριαρχείται σήμερα από λευκούς άνδρες καλλιτέχνες.

Singer-Songwriter Cam about working on #COWBOYCARTER since 2021

“[Beyoncé‘s] just such a creative genius. I literally just got to show up as myself. So purely myself, and give the pieces that I felt were so correct from my point of view, then she wove it all into this… pic.twitter.com/cbBoYnftXF

— Beyoncé Press. (@beyoncepress) April 8, 2024

Περίοπτη θέση στο άλμπουμ, που αποτελείται από 27 κομμάτια κι είναι το δεύτερο μέρος της μουσικής τριλογίας της «Renaissance», έχουν επίσης τα είδη μουσικής dance, soul και hip-hop.

Η Μπιγιονσέ διασκευάζει μεταξύ άλλων το κλασσικό «Jolene» της απόλυτης σταρ της κάντρι μουσικής Ντόλι Πάρτον, όπως και το «Blackbird» των Beatles, ένα τραγούδι που συνέθεσε ο Πολ Μακάρτνεϊ τη δεκαετία του 1960 προς τιμήν εννέα μαύρων εφήβων που αναδείχθηκαν σε είδωλα του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων, καθώς κατάφεραν να φοιτήσουν σε ένα λύκειο με αμιγώς λευκούς μαθητές, την εποχή του φυλετικού διαχωρισμού στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ.

Sorti le 29 mars, le dernier album country de Beyonce s'est hissé en tête du classement de ventes américain, le «Billboard 200», et au sommet du classement pour le genre country.

Une première pour une artiste noire https://t.co/cx9B1xQ4Uv pic.twitter.com/j2s3nT6Dym

— Le Parisien (@le_Parisien) April 8, 2024

Ο Μακάρτνεϊ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το τραγούδι της Μπιγιονσέ χαιρετίζοντας, στον ιστότοπό του, «μια έξοχη διασκευή που ενισχύει το μήνυμα υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων, το οποίο με ώθησε να γράψω αυτό το κομμάτι».

Διαβάστε επίσης:

Θανάσης Ευθυμιάδης: Πήγα στο Άγιον Όρος για να βρω ποια είναι η αληθινή σχέση που θέλω να έχω με τις γυναίκες (Video)

Αντίνοος Αλμπάνης: Γυναίκα αρνήθηκε να μπει μαζί του στο ασανσέρ από φόβο – Η ανάρτηση του ηθοποιού και οι αντιδράσεις

Πάνος Μουζουράκης: «Πήδηξα τα κάγκελα και έσκισα το παντελόνι μου για να μην πληρώσω εισιτήριο» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα