Μπισκοτάκια τύχης

Τα σπιτικά μπισκοτάκια τύχης είναι ένας τέλειος τρόπος για να συνοδέψετε μια ασιατική συνταγή ή να ετοιμάσετε μια γευστική έκπληξη για τα παιδιά σας.

Η συνταγή συνδυάζει τη μαγειρική με τη χειροτεχνία και σας επιτρέπει να γεμίσετε τα μπισκότα με τις δικές σας προσωπικές ευχές για ένα διασκεδαστικό αποτέλεσμα.

Υλικά για τη Συνταγή

Ασπράδια από 3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

¾ φλιτζανιού ζάχαρη

½ φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο

¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

½

κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου

¼ φλιτζανιού νερό

1 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.

1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

Εκτέλεση

1.Αρχικά, προθερμάνετε το φούρνο στους 190ο C και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ετοιμάστε τις λεπτές λωρίδες από χαρτί με τα μηνύματα τύχης και αφήστε τις στην άκρη.

2. Στο μπολ του μίξερ ή με ένα μίξερ χειρός χτυπήστε τα ασπράδια με τη ζάχαρη, σε δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά. Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο, τα εκχυλίσματα και το νερό και ανακατέψτε, μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέστε το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ομογενοποιήστε το μίγμα.

3. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι της σούπας και σχηματίστε 2 δίσκους, περίπου 7 εκατοστών, με απόσταση μεταξύ τους. Ισιώστε τους λίγο με την πίσω μεριά του κουταλιού, ώστε να απλώσουν και να είναι λεπτοί. Ετοιμάστε μόνο 2 την φορά και ψήστε τους για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι άκρες τους.

4. Όταν είναι έτοιμα τα μπισκότα, βγάλτε τα από το φούρνο, αναποδογυρίστε τα με γρήγορες κινήσεις και διπλώστε τα στη μέση, σαν ημικύκλια. Γλυστρίστε το χαρτάκι με το μήνυμα τύχης προσεκτικά μέσα στο διπλωμένο μπισκότο και τοποθετήστε το έτσι όπως είναι το ημικύκλιο ζύμης στα χείλη ενός φλιτζανιού, όπως στη φωτό. Διπλώστε τις άκρες του μπισκότου προς τα κάτω, για να πάρει το γνωστό σχήμα και αφήστε το μέσα σε μια φόρμα μάφιν για να συγκρατήσει το σχήμα και να κρυώσει.

5. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη και όταν κρυώσουν, είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!

Διαβάστε επίσης:

Ανατολίτικα κεμπάπ, σερβιρισμένα πάνω σε πίτα, με τζατζίκι και κολοκυθοσαλάτα

Νηστίσιμο κέικ με καρύδι, πορτοκάλι και κανέλα

Μπρουσκέτες με καραμελωμένο αχλάδι και τυρί

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπισκοτάκια,biskotakia