Μπισκοτένια ρολάκια μήλου με γλυκό του κουταλιού και καρύδια

Λαχταριστά ρολάκια με μπισκοτένιο περίβλημα και αρωματική γέμιση από μήλα, γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και τραγανά καρύδια.

Πασπαλίζονται με αχνοζάχαρη και δεν μπορεί να τους αντισταθεί κανείς.

Υλικά για τη Συνταγή

Για τη ζύμη

350 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό πλήρες

½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

4 φλιτζανάκια αλεύρι γ.ο.χ.

Για

τη γέμιση

3 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα στη χοντρή μεριά του τρίφτη

½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

3-4 κομμάτια γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ή περγαμόντο, στραγγισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια

½ φλιτζάνι καρύδια, θρυμματισμένα

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για το πασπάλισμα

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

3 κουταλιές της σούπας αχνοζάχαρη

Εκτέλεση

1.Αρχικά βγάλτε το βούτυρο αρκετές ώρες πριν για να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Αν βιάζεστε, λιώστε το και αφήστε το στην άκρη να χλιαρύνει.

2.Σε ένα μπολ βάλτε το γιαούρτι, την άχνη, το μπέικιν και το αλεύρι. Ανακατέψτε, προσθέστε το βούτυρο και ζυμώστε καλά. Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε την στην άκρη.

3.Στο μεταξύ ετοιμάστε τη γέμιση, βάζοντας τα τριμμένα μήλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη. Σοτάρετέ τα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αποβάλλουν τα υγρά τους.

4.Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και ρίξτε τα στραγγισμένα κομμάτια από το γλυκό του κουταλιού, τα θρυμματισμένα καρύδια και την κανέλα. Ανακατέψτε και αφήστε τη γέμιση να κρυώσει.

5.Ανοίξτε τη ζύμη με τη βοήθεια του πλάστη σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, σε πάχος 3mm περίπου. Κόψτε τετράγωνα κομμάτια 8 Χ 8 εκατοστά, μοιράστε τη γέμιση και τυλίξτε τα σε ρολάκια.

6.Τοποθετήστε τα σε ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Αλείψτε τα με το βούτυρο και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να ροδίσουν όμορφα.

7.Αφήστε τα να κρυώσουν, πασπαλίστε με αχνοζάχαρη και σερβίρετε!!! 

Διαβάστε επίσης:

Βασιλόπιτα πολίτικη με σαλέπι (επαγγελματική συνταγή)

Γιορτινό χοιρινό κρασάτο, για αρχάριους

Σαλάτα – ορεκτικό, ηλίανθος, για το γιορτινό τραπέζι

Keywords
Τυχαία Θέματα