Μπουκίτσες κοτόπουλου με αρακά

Εξαιρετικά απλό και εύκολο στην προετοιμασία του, το κοτόπουλο με αρακά είναι μια πεντανόστιμη λύση για γεύμα ή δείπνο της τελευταίας στιγμής, αφού ετοιμάζεται σε 30 λεπτά περίπου. Το κοτόπουλο ταιριάζει υπέροχα με τα μπιζέλια, τα καρότα και τις πατάτες ενώ το πιάτο μπορεί πολύ έξυπνα να παρακινήσει τα παιδιά σας να δοκιμάσουν γεύσεις που δεν τα πολυενθουσιάζουν.

Υλικά
για τη Συνταγή

2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές

2 φλιτζάνια αρακά, φρέσκο ή κατεψυγμένο (ο φρέσκος θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο μαγειρέματος)

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μεγάλη πατάτα, κομμένη σε κύβους

1 μέτριο καρότο, κομμένο σε κύβους

1 γενναία κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Ελαιόλαδο

Λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1.Αρχικά κόψτε το κοτόπουλο σε μπουκιές, βάλτε το σε κατσαρόλα ή άλλο σκεύος με λίγο λάδι και σοτάρετέ το, μέχρι να ροδίσει, απ’ όλες τις πλευρές. Βγάλτε το και αφήστε το στην άκρη.

2.Στην ίδια κατσαρόλα, συμπληρώστε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο, βάλτε τα κρεμμύδια και τα καρότα και σοτάρετέ τα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια.

3.Στη συνέχεια βάλτε τον πελτέ, τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά και φέρτε τα μερικές βόλτες ακόμα. Επαναφέρετε στο σκεύος και τις σοταρισμένες μπουκιές κοτόπουλου.

4.Προσθέστε τόσο νερό (από τον βραστήρα) ώστε να μισοσκεπαστούν τα υλικά και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να πιει τα φαγητό τα υγρά του.

5.Πασπαλίστε με τον άνηθο, ανακατέψτε, αφήστε για λίγα λεπτά ακόμα και σερβίρετε το φαγητό ζεστό μαζί με ρύζι και μια σαλάτα εποχής.

Διαβάστε επίσης:

Μπισκότα λεμονιού με κρακελέ εφέ

Κοτόπουλο «παντρέψου με»

Τούρτα Ναπολέων, χωρίς ψήσιμο, με σφολιατάκια παλμιέ

Keywords
Τυχαία Θέματα