Μπρουσκέτες με τυρί, πιπεριά Φλωρίνης, τοματίνια και βασιλικό

Μια απλή και πανεύκολη συνταγή για ελαφρύ βραδινό, για μεζεδάκι ή για ένα κάλεσμα για κρασί με φίλους, με λίγα υλικά, που θα γίνει η αγαπημένη της παρέας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μπρί με άλλο μαλακό τυρί που λιώνει όπως το καμαμπέρ, το κατσικίσιο ή ακόμα και μια καλής ποιότητας μοτσαρέλα αλλά κρατήστε σταθερά τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής και ειδικά τον φρέσκο βασιλικό και τα ντοματίνια.

Υλικά για τη Συνταγή
1 μπαγκέτα σταρένια ή ολικής αλέσεως, κομμένη σε φέτες
200 γραμμάρια τυρί μπρί ή κατσικίσιο
50 γραμμάρια βούτυρο
1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης σπιτική

ή από βάζο, καλά στραγγισμένη
8 φύλλα φρέσκου βασιλικού
8 ντοματίνια

Εκτέλεση

1.Αρχικά, κόψτε τη μπαγκέτα με κοφτερό μαχαίρι ψωμιού, σε λοξές φέτες πάχους 1,5 εκατοστού και αλείψτε τις με το βούτυρο από τη μια πλευρά.
2.Σε ένα μπολ βάλτε το τυρί κομμένο σε κυβάκια, καθώς και την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόψτε τα φύλλα βασιλικού, βάλτε τα κι αυτά και ανακατέψτε καλά το μίγμα.
3.Βάλτε αρκετή ποσότητα από το μίγμα πάνω σε κάθε βουτυρωμένη φέτα μπαγκέτας και αραδιάστε τις μπρουσκέτες πάνω σε ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
4.Ψήστε τις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
5.Βάλτε τις μπρουσκέτες σε μια πιατέλα και διακοσμήστε με τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και λίγα επιπλέον φύλλα βασιλικού, αν επιθυμείτε.

Συμβουλή
Εμπλουτίστε τις μπρουσκέτες με ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, με ροδέλες από ελιές Καλαμών ή ακόμα και με λεπτές φέτες αβοκάντο.

Διαβάστε επίσης:

Σπιτικό λιμοντσέλο, το λικέρ του ήλιου

Χουνκιάρ μπεγιεντί (hünkar beğendi), όπως αρέσει στον Σουλτάνο

Σαραγλάκια στη φριτέζα αέρος (airfryer)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπρουσκέτες, Φλωρίνης,brousketes, florinis