Χαλβαδοκορμός με ταχίνι, κακάο και φιστίκια

Cucina povera

 

Μια παραλλαγή για ταχινένιο χαλβά του «μπακάλη», που μπορεί να καταναλωθεί ως επιδόρπιο ή με τη συνοδεία ψωμιού και λαγάνας.

Είναι η καλύτερη εκδοχή του αγοραστού χαλβά και μπορείτε να δημιουργήσετε πολλές εκδοχές του, όπως με επικάλυψη σοκολάτας, νιφάδες σοκολάτας και ξύσμα πορτοκαλιού, σταφίδες και αμύγδαλα, ξερά φρούτα και φουντούκια και οτιδήποτε άλλο τραβάει η όρεξή σας.

Υλικά

Για τον λευκό χαλβά

200
γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη αν προτιμάτε τη νηστίσιμη εκδοχή450 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη300 γραμμάρια ταχίνι2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας120 γραμμάρια φυστίκια Αιγίνης

Για τον χαλβά κακάο

10 γραμμάρια κακάο40 γραμμάρια ταχίνιΕκτέλεση

Λιώστε το βούτυρο -ή τη μαργαρίνη για τη νηστίσιμη εκδοχή- σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε αργά το αλεύρι και ανακατέψτε το μίγμα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά ή έως ότου πάρει το χρώμα της άμμου και αρχίζει να μυρίζει ελαφρώς. Προσθέστε την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε για 1 λεπτό. Τώρα αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε αργά το ταχίνι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Ρίξτε και τα φιστίκια. Αν θέλετε, χρωματίστε το μισό μίγμα του χαλβά με 10 γραμμάρια κακάο και 40 γραμμάρια ταχίνι για να δημιουργήσετε το εφέ μάρμαρου. Στρώστε μια φόρμα για κέικ ή ένα μπολ με ζελατίνα, πασπαλίστε με ψιλοκομμένα φιστίκια αν θέλετε και πιέστε το μείγμα του χαλβά. Για να δημιουργήσετε το ανάμικτο εφέ, βάλτε εναλλάξ κουταλιές από τον λευκό και ύστερα από τον καφέ χαλβά, συνεχίζοντας σε στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα μίγματα. Σκεπάστε με τη ζελατίνα και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάλτε τον στο ψυγείο για 2 ώρες.

συνταγέςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα